DEMİRCİ'DEN ÖZELLEŞTİRME TEPKİSİ

Özelleştirme İdaresi Palandöken ve Konaklı İşletmeleri Daire Başkanlığı'nın Türkiye'nin en köklü ekiplerinden Erzurum Kayak Kulübü'nün hizmet binasını özelleştirme kapsamına alması ve tahliye için kulübün polis baskınına uğramasının yankıları sürüyor.

01 Ekim 2014 Çarşamba 09:23
DEMİRCİ'DEN ÖZELLEŞTİRME TEPKİSİ
Erzurum Kayak Kulübü İkinci başkanı Mesut Demirci, maruz kaldıkları büyük haksızlık karşısında kulübün eski yöneticilerinin de sessik kalmasına adeta isyan etti. Demirci, "Biz 6 aylık bir yönetimiz. İlk kez de yönetimdeyiz. Bu kulübü 54 yıldır yönetenler neredeler, bu zulme neden sessiz kalıyorlar" diye tepki gösterdi.

Özelleştirme İdaresi'nin Erzurum Kayak Kulübü'ne yönelik zulme varan tavrı ve bugün yapılan polis baskınına tepkiler sürüyor. Kulübün İkinci Başkanı Mesut Demirci, Özelleştirme İdaresi'nin kulüp binasını özelleştirme kapsamına alması nedeniyle yaşanılan sıkıntıyı anlattıkları basın toplantısının ardından polis marifetiyle yapılan tahliye girişimini sert ifadelerle eleştirdi. Demirci, "Özelleştirme İdaresi'nin uzlaşmadan uzak, dediğim dedik tavrı anlaşılır gibi değil. Bu açıkça bir zulümdür. Buna seyirci kalınamaz" dedi.

"GENÇLER KURTULSUN İSTEDİK, BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI!"

Erzurum Kayak Kulübü'nün 27 kez Türkiye şampiyonu olmuş, 11 kez olimpiyata sporcu göndermiş, müzesinde yüzlerce kupası bulunan, ülkenin en köklü kulüplerinden biri olduğunu hatırlatan Demirci, "Bu kadar büyük başarıların karşılığında gösterilen muamele gerçekten onur kırıcı. Kayak sporuna katkı için 6 ay önce başladığımız yöneticilik hayatımızda bize yaşatılanlar onur kırıcı. Yeni nesil sporla tanışsın, gençler kahvelerden kurtulsun, spora yönelsin diye mücadele ederken, bize polis baskınını reva görenleri, bizleri kanun kaçakçısı gibi gösterenleri şiddetle kınıyorum. Biz bu muameleyi hak edecek hiçbir şey yapmadık" dedi.

"ESKİ YÖNETİCİLER NİYE SES ÇIKARMIYOR?"'

Yaşananları "zulüm" olarak açıklayan İkinci Başkan Demirci, 54 yıllık kulübün yönetimde yeralan tüm isimleri biraraya gelmeye, bu konuda kendilerine destek olmaya davet etti. Demirci, "Bugün Türkiye Kayak Federasyonu'nun yönetiminde bile bu kulübün yönetmiş, yönetiminde bulunmuş isimler var. Türkiye'nin, Erzurum'un önemli işadamları 54 yılda bu kulübe hizmet etmiş. Ancak hepsi bu zulmü izliyor, soruna müdahale etmiyor. Merak ediyorum, kendi emeklerine bile değer vermiyorlar mı? Biz daha dün girdik yönetime. Ama geride 54 yıl var. Bu 54 yıl kimseye birşey hatırlatmıyor mu? 54 yılda görev alan isimler, yastığa başlarını koyduğunda rahat uyuyabiliyorlar mı? Umarım polis baskınıyla yapılan tahliye girişimi gibi onur kırıcı bir hareket herkesin aklını başına getirmiştir. Bu üzücü olayın bir milat olmasını ümit ediyorum" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 01.10.2014 09:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.