DEĞİRMEN İŞLETMECİSİNE FATURA ŞOKU

Son haftalarda elektrik faturalarında yaşanan aşırı tüketim bedellerine bir yenisi daha eklendi.

21 Şubat 2013 Perşembe 11:27
DEĞİRMEN İŞLETMECİSİNE FATURA ŞOKU
Erzurum’un Oltu ilçe merkezinde geçtiğimiz hafta içerisinde gelen anormal tüketim bedelleri için TEDAŞ Şefliğine müracaat ederek kabarık elektrik faturalarının iptalini isteyen bir grup vatandaşa bir yenisi daha eklendi. 

Oltu’da değirmen işletmeciliği yapan Recep Değirmencioğlu, işyerine Kasım ayında gelen 7 bin 500 liralık elektrik faturasından dolayı büyük mağduriyet yaşadığını öne sürerek yetkililerden bu mağduriyetinin giderilmesi için yardım istedi.

2012 yılında yaşanan kuraklıktan ötürü değirmeninin doğru dürüst çalışmadığını ve iş yapamadığını dile getiren Recep Değirmencioğlu, “Bizim iş sezonumuz mevsim iyi giderse Eylül, Ekim ve Kasım aylarıdır. Geçtiğimiz yıl kuraklıktan dolayı işimde yok denecek kadar az oldu. Değirmen işinin normal olduğu aylarda 250-350 TL arası gelen elektrik faturası, işlerin en yoğun olduğu aylarda bile bugüne kadar 3 bin TL’yi geçmedi. Ancak geçen yıl Kasım ayında işlerinde olmamasına rağmen işyerime gelen 7 bin 500 TL’lik elektrik faturasını görünce şok oldum. Çünkü kuraklıktan ötürü doğru dürüst iş yapamamış hatta çoğu günler değirmeni açmamıştım. Hemen TEDAŞ Oltu Şefliğine gittim. Faturayı gösterip durumu anlattım. Onlarda beni Erzurum Bölge Müdürlüğüne yönlendirdiler. Dilekçe ile müracaat edip hem faturamın hem de dijital sayacımın kontrol edilmesini istedim. Bir süre sonra fatura ve sayacımın normal olduğunu belirten bir cevap yazısı geldi. Şaşırıp kaldım. Benim bu meblağda bir faturayı ödemem mümkün değil. Yanlışlık ve hata neredeyse bu sorunumun çözülmesini istiyorum. Mağdur durumdayım.” dedi.

Daha önce değirmende mekanik sayaç kullandığını ve işlerinin en yoğun dönemde bile 3 bin TL’den fazla elektrik faturası gelmediğini öne süren Değirmencioğlu, “Bu 7 bin 500 TL’lik fatura ile ilgili yaptığım müracaatlardan bir netice alamadım. İşlerin olmadığı bir sezon ve ay da, ben bu meblağda bir elektriği nasıl tüketebilirim. Olacak iş değil. Kullanmadığım elektrik faturası benden talep ediliyor.” diyerek 7 bin 500 TL’lik faturayı ödeyebilecek herhangi bir maddi gücünün de bulunmadığını dile getirdi.

Recep Değirmencioğlu, yaşadığı mağduriyetin giderilmemesi halinde 20 yıldır sürdürdüğü değirmencilik işini bırakmak zorunda kalacağını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Editör

Son Güncelleme: 21.02.2013 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.