DAP İDARESİ’NDEN İSPİR BELEDİYESİ’NE PROJE DESTEĞİ

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Bölgede ekonomik ve sosyal hayatı geliştirmek üzere kamu kurumlarının projelerini finanse etmeye devam ediyor.

admin
admin
05 Ekim 2016 Çarşamba 22:51
DAP İDARESİ’NDEN İSPİR BELEDİYESİ’NE PROJE DESTEĞİ
İspir Belediyesi tarafından hazırlanan “İspir Yöresel Ürünler Pazar Yeri Projesi” için DAP İdaresi yüzde 50 oranında finansman desteği sağladı. Toplamda bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Pazaryeri Projesi için 5 Ekim 2016 Çarşamba günü, DAP İdaresi Başkanlığında protokol töreni düzenlendi.
Karşılıklı olarak protokolü imzalayan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve İspir Belediye Başkanı Osman Çakır projenin yöre ekonomisine canlılık getirmesi ve yöreye hayırlı olması dileğinde bulundular. Toplam bedeli 1 milyon TL olan projenin yüzde 50’si DAP İdaresi tarafından finanse edilecek. Ekim ayı içerisinde temeli atılması beklenen projenin yılsonunda bitirilmesi hedefleniyor.
Projeyle ilgili konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, kamu kurumlarının hazırlamış oldukları projeleri yatırım programlarıyla uyumlu olarak hızlı bir şekilde, finanse etmeye çalıştıklarını söyledi. Bölgenin tarım ve hayvancılığın yanı sıra yöresel ürünler bakımından da zengin ve avantajlı bir konumda olduğunu, ancak, bu sektörlerin ekonomiye katma değerinin yeterince yansımadığını, özellikle bu alana yönelik somut projeler üzerinde durduklarını dile getiren Demir, “Bu alanda ‘İspir Yöresel Ürünler Pazar Yeri Projesi’ desteklediğimiz ilk proje. Sayın Kalkınma Bakanımızın da olumlu baktığı bu tür projeleri 2017 yılında da devam ettireceğiz. Bu sayede, Bölgedeki yöresel ürünlerin bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere sunumunda hizmet kalitesini geliştirmiş olacağız” dedi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.