DAĞCILAR ALLAHUEKBER ŞEHİTLERİNİ ANACAK

Türkiye Dağcılık Federasyonu Allahuekber Şehitleri anısına tırmanış düzenledi.

01 Ocak 2013 Salı 01:19
DAĞCILAR ALLAHUEKBER ŞEHİTLERİNİ ANACAK

Allahuekber Dağları’nda şehit olan askerlerimiz, 2013 yılında Türk dağcıları tarafından farklı bir programla anılacak.

Ondört yıldır Allahuekber Dağı’nın zirvesine yapılan tırmanışlarla anılan şehitlerimiz için 5 Ocak 2013 tarihinde Gençlik ve spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü’nün maddi katlıları ile değişik iller ve kulüplerden 300 dağcı  Sarıkamış’a gelerek kendileri için önceden belirlenmiş olan Kızılçubuk  bölgesinde  çadırlı kamp kuracaklar.

Geceyi çadırlarda geçirecek dağcılar 6 Ocak 2013 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından organize edilecek olan Şehitleri Anma Yürüyüşü’ne katılacaklar. Allahu Ekber Dağı’na zirve tırmanışı ise 7 Ocak 2013 tarihinde Sarıkamış’tan hareket edecek dağcılar aynı gün Allahuekber Dağı 2500 metrede çadırlı kamp kuracaklar. 8 zirve yapacak olan dağcılar burada  düzenlenen törenin ardından Sarıgün Köyü’ne oradan da Sarıkamış’a geri dönerek faaliyeti sonuçlandırılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca: “ Kim neyi  nasıl değerlendirirse değerlendirsin. Vatan savunması için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz uğruna, bugüne kadar imkânlarımız çerçevesinde çeşitli şekillerde organizasyonlar yaptık. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğü uğruna şehit düşen kahramanları anmayı vatan borcuolarak kabullenmekteyiz. Bu nedenle de yurtiçi ve yurtdışı eğitim ve tırmanış faaliyetlerimizle beraber, Çanakkale ve Sarıkamış'ta şehitleri anma etkinliklerine katıldık. “dedi.

Karaca, isimsiz kahramanlara saygı ve vefa göstermek için bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Allahuekber tırmanışını gerçekleştireceklerini  belirtti.

Karaca şöyle devam etti: Allahuekber dağlarında zor şartlarda gerçekleşen Vatan savunmasını "O günleri anlamak için karlı dağlarda, şiddetli ayazda, tipide Allahuekber'de gecelemek gerekir.Allahuekber Dağı eteklerindeki köylerde  yaşayan insanlardan atalarından miras kalan savaşın hikayelerini dinlemek gerekiyor. Allahuekber Dağı'nda son teknoloji ürünü çadırlar rüzgarın şiddetine dayanamayarak parçalanıyor. Önceki yıllarda da şehitlerimiz anısına Erzurum'dan başlayıp karlı dağları tur kayakları ile aşarak savaşın yoğun geçtiği Pasinler, Köprüköy, Horasan, Horomdüzü, Zivin, Kötek, Karaurgan, Soğanlı , Handere rotasını takiben Sarıkamış’a varmıştık. Yerleşim bölgelerinde yaptığımız gecelemelerde yöre halkından dinlediklerimizle gurur duymuş zaman zaman da büyük üzüntü yaşamıştık Türk dağcıları olarak  her yıl Aralık ayında Allahuekber'e, 30 Ağustos'ta Uluslararası Zafer Haftası için Ağrı Dağı'na,Kaçkar Dağları’na 18 Mart'ta şehitler haftası için Çanakkale'ye gidiyoruz. Ayrıca Cumhuriyet ve Gençlik ve Spor bayramlarında ülkenin değişik coğrafyalarında tırmanışlar düzenliyoruz. Türk gençleri olarak yaptığımız faaliyetlerle bu ülkenin birlik ve bütünlüğü uğrunu şehit düşenlere vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Federasyonumuza verilen sınırlı ödeneklerle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmaya topluma kazandırmaya özen gösteriyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 01.01.2013 01:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.