DAĞ TAŞ SES VERDİ, ASSİSTT’TEN ÇIT YOK

Erzurum’un tarafsız haber portalı DOĞUTÜRK’ün gündeme taşıdığı “ASSİST Çalışanları Ortada Kaldı” haberi geniş yankı uyandırdı. Binlerce kişiye ulaşan ve onlarca yorumun yapıldığı habere adeta dağdan taştan ses geldi, fakat Assistt’ten ses çıkmadı.

28 Haziran 2013 Cuma 23:09
 DAĞ TAŞ SES VERDİ, ASSİSTT’TEN ÇIT YOK
Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) Alo 182’de çalışan 700’ün üzerinde işçi adeta kapının önüne konuluyor. Üç yıldır Assistt’te çalışan 700’ün üzerinde personele çıkış veriliyor. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı ihaleyi Global Bilgi A.Ş.’ye kaptıran Assistt, çalışanlara tazminat ödememek için baskı uygulamaya başladı. İş kanununa göre, Assistt’e istifasını vermeyen çalışanlar, Global Bilgi A.Ş.’de çalışmaya başladığı takdirde tüm sosyal hakları ile işbaşı yapmış olacaklar. Üç yıllık sorumluluğu üstüne almak istemeyen Global Bilgi A.Ş. çalışanlardan eski işyerleri ile ilgili yani Assistt ile tüm özlük haklarını, (tazminat, kıdem tazminatı vs.) çözüme kavuşturarak işbaşı yapmalarını istiyor. Assistt ise, Global Bilgi A.Ş.’de çalışmaya başlayacak çalışanlarının “Tüm yasal haklarımdan feragat ediyorum” ifadelerinin yer aldığı dilekçeye imza atarak, üç yıllık emeklerini çöpe atmalarını talep ediyorlar. Çalışanların, Assistt insan kaynakları yetkililerinin Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları toplantılarda kendilerine yaptıkları baskı ve tehditleri kamera kaydına aldıkları öğrenildi.
AĞLAYARAK İSTİFA EDİYORLAR
İşsizliğin kol gezdiği Erzurum’da, mağdur olan 700’ün üzerindeki Assistt çalışanlarından önemli bir bölümü işsiz kalmamak için kendilerine dayatılan dilekçeyi imzalıyorlar. Ağlayarak ve “Hakkımız haram zıkkım olsun” ifadelerini de Assist yetkililerinin yüzüne çarparak dilekçeleri imzalayan bazı çalışanlar, “Bizleri sahipsiz bırakanlara ve bizi yıllardır sömürüp, üç kuruşluk emeğimizin üzerine yatmak isteyenlere, hakkımızı helal etmiyoruz. Bizleri mağdur edenleri Allah’ın yüce adaletine havale ediyoruz.” dediler.
HAKLARI GASPEDİLMİŞ DURUMDA
Büyük bir bölümü işsiz kalmamak için istifa etse de, bazı çalışanlar haklarını almak için her türlü yola başvuracaklarını söylediler. Assistt ile yaptıkları sözleşmenin süresiz olduğunu ve çalışanların çağrı merkezi elemanı olmadığı için sendikalı da olamadıklarını dile getiren çalışanlar, “Sözleşme Alo 182 MHRS’de müşteri temsilcisi olarak yapılmakta. Müşteri temsilcisi olan bizlerin sendikalı olma hakkımız elimizden alınmış durumda. Sendikalı olmak için ‘Çağrı Merkezi Elemanı’ olmamız gerekiyor. Fakat sendikal hakkımızı elimizden alan Assistt, bizlerin sözleşmesi 182 MHRS çalışanı olmasına karşın, TTNET faturalama birimine kaydırmak istiyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Bazı arkadaşlarımız işsizlik korkusuyla istifa dilekçesi verseler de, bizler hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” ifadelerini kullandılar.
EYLEM HAZIRLIĞINDALAR
Öte yandan istifa vermeyen ALO 182 MHRS çalışanlarının ses getirecek bir eylem hazırlığında oldukları öğrenildi. İşsizlik korkusuyla istifa eden bir çok çalışanın da eyleme destek vereceği öğrenilirken, çalışanlar haklarını sonuna kadar arayacaklarını dile getirdiler. 1 Temmuz itibariyle eylem hazırlığında olduklarını da dile getiren bazı çalışanlar, emeklerini sömürenlere karşı seslerini Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a da duyuracaklarını vurguladılar.
SAHİBİMİZ YOK
Uğradıkları haksızlıklar karşısında ne yapacaklarını şaşıran mağdur Assistt çalışanlarının çaldıkları tüm kapılar yüzlerine kapanıyor. Yetkililerden yardım almak için çalmadık kapı bırakmayan çalışanlar, “Seçim dönemi Assistt’ten çıkmayan yöneticiler, bu mağdur günlerimizde ne telefonlarımıza çıkıyorlar, ne de randevu veriyorlar. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı, Erzurum Valimiz Ahmet Altıparmak’ı ve iktidar partisinin Erzurum yöneticilerini göreve davet ediyoruz. Bu kadar insanın ekmeğiyle oynama ve haklarını gasp etme yüzsüzlüğünü gösterenlere gerekli cevabın verilmesi gerekir. Biz çalışanlar olarak huzuru mahşerde, ellerimiz bizleri mağdur edenlerin yakalarında olacak. Bunu herkes böyle bilsin ve bize mağdur olmayacaksınız sözünü verenler, gereğini yapsın.” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdiler.
DOĞUTÜRK’E BÜYÜK DESTEK
Öte yandan Assistt çalışanlarının uğradığı haksızlığı gündeme taşıyan DOĞUTÜRK’e destek yağıyor. Mail ve telefonla ulaşan çok sayıda Assistt çalışanı ve vatandaş, haksızlığı gündeme taşıyan DOĞUTÜRK yöneticilerine de teşekkür ettiler.
DOĞUTÜRK’te yayınlanan habere yorumlarıyla da destek olan çalışanlar, haksızlığın giderilmesini istediler.
İşte DOĞUTÜRK’te yayınlanan haberlere yazılan bazı yorumlar:
 
11818 ve ttnet magduruyum
bu şirket hepimizin pskolojisini alt üst etti.sendikaliyiz diye 4 aydır gece vardiyası veriyorlar.ekmek parası kazancaz diye canımızdan olcaz.25.maddeyi yapıstiriyolar.lanet olsun kalitesinede kendinede
 
cüneyt
Arkadaşlar bir an önce kurtarın kendinizi.. assist vakit kaybı..
 
fatih
assistt den başka ne beklenirki. beni hakkım haram olsun. sendikalı olun arkadaşlar.
 
MAĞDUR DADAŞ
assistt çalişani olarak resmen ezildiğimizi bildirdiğimiz halde ne sağlik bakanliğinca ne çalişma bakanliğimizca bir destek bulabildik.en üzücü olani sağlik bakanliği ve çalişma bakanliği denetlemenlerinin önünde hakkimizin gasp ettiklerini açikça söylemeleri ne kadar aci vericidir ki allah sorsun...
 
ibrahim 11811
sırf sendikalı olduğum için bahane bulup attılar. üstelik son 6 ay performans birincisi olduğum için ödül verdikleri halde sistemi kötüye kullanmaktan(acw süresinden) damga vurarak tazminat ve işsizlik vermeden attılar. mahkemelerde kat ve kat fazlasıyla faiziyle aldım paramı.arabanın arkasına "assistt sağolsun" diye de yazdırdım.
 
ibrahim 11811
eski bir assistt mağduru olarak mhrs deki arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum zararın neresinden dönerseniz kardır. şirket 5 yıldan fazla agent çalıştırmama kararı almıştı. şimdiden yolunuza bakın. 5 yıldan sonra sağlık sorunları çıkmaya başlıyor.
 
ibrahim 11811
yönetimden anlamayan torpili olan herkesi şirket yönetimine alırsan bunca çalışanın hakkını yersen olacağı buydu. şirket mhrs çalışanına 11818 yoğun diye yasak olduğu halde 18 çağrısı aldırırsan elinden alırlar mhrs yi. çağrı almasını bilmeyen konuşma özürlüleri tl yaparsan ekip kurmayı beceremeyenleri tl yaparsan diğer kurumlarıda kaybedeceğin kesindir.
 
Bir çalışan
avrupa standartları altında bir lokalde çağrı merkezi kurdurtmayı ön gören yetkililerin haberi olmadan birimler arasında eleman değişikliği yaparak sağlık bakanlığı temsilcilerini kandıran sözde kaliteli hizmet veriyorum diyen,çalışanlarının bir ekmek parası götürmek için saatlerce servis bekleyen ve geciken servisden dolayı lokasyona geç giren elemanından fazla mesai ücreti ödemeden çalıştıran bir assist den bahsediyoruz umarım yetkililer kısa sürede mağdur durumda bulunan çalışanlarının haklarını en kısa zamanda giderirler.bizler öksüz memleketin yetim memleketin yetim çocuklarıyız.
 
mert tunusluoğlu
sendikaya üye olun arkadaşlar......
 
Bir çalışan
Avrupa standartları altında bir lokalde çağrı merkezi kurdurtmayı ön gören yetkililerin haberi olmadan birimler arasında eleman değişikliği yaparak sağlık bakanlığı temsilcilerini kandıran sözde kaliteli hizmet veriyorum diyen,çalışanlarının bir ekmek parası götürmek için saatlerce servis bekleyen ve geciken servisden dolayı lokasyona geç giren elemanından fazla mesai ücreti ödemeden çalıştıran bir assist den bahsediyoruz umarım yetkililer kısa sürede mağdur durumda bulunan çalışanlarının haklarını en kısa zamanda giderirler.Bizler öksüz memleketin yetim memleketin yetim çocuklarıyız.
 
mağdur assisttan
hani nerede bu sağlık bakanlığı nerede yetkililer ????????????????????????????
 
eski assisttli
istihdam sağlamaktan bahsederek övünüyorlardı sağladığınız istihdam bu kadar olur. yöneticiler tüm yetkililer şunu bilmenizi isterim çalışanlarınızın ahını alıyorsunuz bunun acısı sizden çıkar.
 
ANKARA MAGDURU
şimdiki çalışanlara sesleniyorum aklınız varsa haber iş sendikasına üye olun hakkınızı savunun.ben çok geç üye oldum ama zararın neresinden dönülse kardır arkadaşlar.biz bir oldukmu sendika gelip büro açar assistt'e bakın görün ozaman çalışma nasıl olurmuş......
 
eski assistt li
eski bir assistt calisani olarak su andaki asistanlara bol sans diliyorum tavsiyem en kisa surede bir is bulun
 
magdur insan
assitt as sadece erzurum insanini hammal yerine koyup bircok usulsuzluk yaparak biz calisanlari magdur etti etmeyede devam ediyor sayin saglik bakani prof doc recep akdag gitti ortaklik bitti. assistt bizim sayemizde vardi biz yok isek assistt de yok!!!!
 
Tet
bu firmada hiç bir zaman kagıt imzalamıyacaksın taşörönler olduğu sürece ve bu godoşlar bu kadar para yedikçe bitmez bu zulum her halta tutanak ve haksız çıkarma prim kesme her halt var bir çağrı maks. 6 saat çalışmalı 2 gün off olmalı yoksa insanların psikoljisinin düzelecegi yok 700 tl sağlıyor göt herifler+ günde 8,5 saat x 6 = 51 saat çalışmaa
 
istanbul maduru
bu sirket.denetlemelerde ttnet projesindekileri 'mhrs'asistani gibi gosterip prim yapmistir.bu sirket akp yandasligiyla sülalesine yatirim yapmistir.sendikal davalarimiz bastırılmistir.dogu calisanlarida bizi yadirgayip sustu.simdi sira sizde..
 
Assistt magduru
arkadaslar lutfen sizden rica ediyorum hakki bir sekilde yenen biri var yada bi sekilde bu durumu dusunuyorsa hukuk yoluna basvurun illede sendika sart degil lutfen kac madur varsa toplanin bir is avukatina vekaletinizi verin o gerisini sizin icin halleder hakkinizida mahkeme yoluyla sonuna kadar tahsil eder. saygilarimla
magdur insan
Assitt as sadece erzurum insanini hammal yerine koyup bircok usulsuzluk yaparak biz calisanlari magdur etti etmeyede devam ediyor sayin saglik bakani prof doc Recep Akdag gitti ortaklik bitti. Assistt bizim sayemizde vardi biz yok isek assistt de yok!!!!
 
Çalışan
assistt bizlere diorki özlük haklarinizdan vaz geçin istifa dilekcenizi verin globala gidin bakanlik yetkilileri diorki uni mezunumusun kpss hazirlan 3 yildir bu sirkette ne dolaplar dondugunu dunya alem biliyor memleketin sahibi yok bize sahip cikan hic yok
 
mağdur
..maalesef assistt bir mahalle bakkalı gibi yönetiliyor kurumsallıktan çok uzak yöneticileri fasıfsız, menfeatci, sömürücü hakkım haram olsun hesabım mahşere.. evet sağlık bakanlığınında çok büyük yalnışı var çalışanlara sahip çıkmadı bu ülkede nelerin olduğunu görüyoruz ki burdaki çalışanların çok zor şartlarda çalışmalarına rağmen şuan bu durumda olmaları, bakanlığın en büyük ilgisizliği, gözmezden gelmesi ve bence acizliğidir..
 
erdoğan
arkadaşlar anlıyorum sizi bende ankara ulus lokasyondayım bizde aynı durumdayız.herkes isyanda bildiğiniz gibi değil.
 
erdoğan
assistt'e ne hayallerle başlamıştım ancak hayellerim suya düştü.118 çağrısı,futbol,at yarışı,şans oyunları,uyap vb. çağrıların hepsi tanımlı.uyap çağrısı alanlarında sadece uyap çağrısı alması gerekirken tüm çağrıları alıyorum. denetlemeye geldiklerinde uyapcıları sadece uyap a çekip denetleme bitince tüm sikilleri tanımlıyorlar.sendikalı olmak yasal hakkımız hakkımızı savunmak ne zaman haksızlık olmuş anlıyamıyorum.sendikalı olduğumuz için hep baskı hep baskı ben hiçbir şirkette böyle bir baskı görmedim.yetkililer yardımcı olsunlar lütfen...
 
Tet
Bu firmada hiç bir zaman kagıt imzalamıyacaksın taşörönler olduğu sürece ve bu godoşlar bu kadar para yedikçe bitmez bu zulum her halta tutanak ve haksız çıkarma prim kesme her halt var bir çağrı maks. 6 saat çalışmalı 2 gün off olmalı yoksa insanların psikoljisinin düzelecegi yok 700 tl sağlıyor g….. herifler+ günde 8,5 saat X 6 = 51 saat çalışmaa
 
istanbul maduru
Bu sirket.denetlemelerde ttnet projesindekileri 'mhrs'asistani gibi gosterip prim yapmistir.bu sirket akp yandasligiyla sülalesine yatirim yapmistir.sendikal davalarimiz bastırılmistir.dogu calisanlarida bizi yadirgayip sustu.Simdi sira sizde..
 
Assistt magduru
Arkadaslar lutfen sizden rica ediyorum hakki bir sekilde yenen biri var yada bi sekilde bu durumu dusunuyorsa hukuk yoluna basvurun illede sendika sart degil lutfen kac madur varsa toplanin bir is avukatina vekaletinizi verin o gerisini sizin icin halleder hakkinizida mahkeme yoluyla sonuna kadar tahsil eder. Saygilarimla
 
Pınar
Assistt baskılarda 1 numaradır..ona direnemezsin kalıte birimi var onun..2 ay a yı e diye dinler kapının önüne koyar..tazminat mı şakacılar:)
magdur
saglık bakanlığı yetkilileri de surekli yalan yanlıs bilgi verip kafaları karistirir. hep söylediklerini inkar edir. bize hep yalan söylir. bakanlık yetkilileri dogru olalardı bu durum olmaz idi.
 
magdur
bu isin sorumlusu bence sağlık bakanlıgıdır. 2 haftadır bir ele diyorlar bir bele. gordugumuz yetkililer surekli kıcıni basini sallir. bir gun söylediğini ertesi gun inkar edir. adam olsalardı bu durum bele olmaz idi.
 
Pınar
Assistt baskılarda 1 numaradır..ona direnemezsin kalıte birimi var onun..2 ay a yı e diye dinler kapının önüne koyar..tazminat mı şakacılar:)
 
ihsan ayten
şakacı assistt:))
 
Nazire oluk
assistt bu! doğru ve adaletli bi davranış zaten beklenemez! tüm bunların birde sualini vermek var ahirette! ben hakkımı helal etmiyorum fitil fitil gelsin hem bu dünyada hemde ahirette ağızlarından burunlarından inşallah haram zehir olsun....
 
Onur Ekşi
ohh iyi oldu hepinize gözünüzün önünde olana susarsanız bigün başınıza gelir!
 
 
KERİM
haksizliği kendine ilke edinmiş bir şirkket hak ve hukutan haberdar olmayan yöneticiler sağlik bakanliği yetkilileri namusuyla evine bir ekmek parasi götürmeye
çalişan bu insanlara lütfen yardim edin
 
recep
eğer hakları gaspedildiyse assist çalışanlarına şunu söylüyorum lütfen bimere mesajlarınızı açık bilgilerinizle yazın kesinlikle başbakanlık olaya el koyacaktır.
 
bahar can
bu şirket mey opersyonun da çalışanları teftiş sırasında mhrs çalışanıymış gibi gösterdi.üç kağıtçılığın diz boyu olduğu bir yer
 
Yasin özdemir
bu projede sayılarının artması için ttnet projesindeki çalışanları mhrs projesinde çalışıyormuş gibi gösterip devleti kandıran tek firmaya başarılar :)
 
Hasan AYDIN
bu haberi yapan basın organı zamanında nerede idiniz acaba istanbul ankarda sendikal haklar için ne mücadeleler verildi doğu bölgesinde açılan lokasyonlar yüzünler sendika assistt aş ye giremedi zamanında sendika ile bilgilendirme yapsa idiniz bu iş böyle olmazdı...!!
 
ahmet ozyurt
isten cikarmak icin haksiz tutanak veriyorlar,atilmak istemiyorsaniz imzalayin tazminat hakkinizdan vazgecin diyorlar,
 
Hamza Yavuz
bu firma tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen, devleti soyan sahtekar bir firma.elbet birgün batacak.
 
Ahmet COŞKUN
felaket senaryosu yazan assistt a.ş. çalışanlarına güven ortamı sağlamadan hakkını vermeden daha çoook ihale kaybeder.. erzurumlu dadaşim taksim gezi eylemcileri gibi yakıp yıkmayi kendine yakıştırmaz yoksa çoktan haklar hak sahibine verilirdi..
 
 

Editör

Son Güncelleme: 29.06.2013 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bülent 11811 2013-08-02 19:25:08

ali dülgeroğu geldi assistt bozuldu ulaştırma bakanı ve ali dülgeroğlu istifa...

Misafir Avatar
AA 2016-09-05 11:11:53 @bülent 11811

sütü bozuk karaktersi̇z fetocu adi̇ pi̇sli̇k

Beğenmedim! (0)
Avatar
örgütlü işçi 2015-08-10 02:29:34

Sendikaya üye olun diyen zubukler siz yiyosa alan çalışması yapsaniza tabi buradan insanlara ahkam kesersiniz bu iş hangi kaç bolu iş kolunda ve iş kolları ayrılırken hangi sendikaya verildi uyaniklar sizi ilk önce onu yazın anladın sen onu uyanık maskeli beşler. İlk önce siz genel merkezin izi duzeltin kanayan yara giderek kan kaybediyor artık sağır sultan bile sizlerin kırdığı ceviz seslerini duyuyor milleti yani üyeleri salakmi zannediyorsunuz yeter yüreğiniz Versa olağan üstü secime hadiiiiii sizi uyaniklar

Avatar
assistt bostancı 2014-07-21 02:11:31

6 yıldır çalışıyorum 4 yıl boyunca elimden gelenin fazlasını yaptim/yaptık. Sonuç olarak durumuz KULLABILDIK ve bir kenara atıldık. Assistt hakli asistan hakli tartismayi birakinda aklı başında olan biri cevap versin bana. 15 kişi içerisinde uzmanlik sinavina girdim ve bu kisilerin hepsinin performansi 100 olanlardı. Peki sen bu 15 kisiyi sinava alip kimseyi bu gruptan uzman cikartmayip sinava almadigin kişileri uzman olarak aciklamanin mantıklı bir yorumu var ise tamam şirket hakli diyeceğim. Bu sadece çok küçük bir örnek. Arkadaşlar hakkinizi arayin sadece kullanıldığımizla kalmayalim. Saygilar.

Avatar
eski assisttli 2014-07-12 13:11:59

Insanliktan cikmissiniz yazıklar olsun arkadaslar hakkınızı arayın susmayin haber ise katilin yanlız değilsiniz bende eski assistli olarak gece vardiyasina bıraktıkları günleri hatırlıyorum da 5.30 2.00 00.00 08 30 bunlar vardiya olamaz arkadaş 12 den sonra sapiklar arıyordu kız olarak agladigimiz gün nadirdi ve bişey yapilmiyordu insana değer vermeyen biyerde durmak ve susmak haramdır köle değilsiniz hiç bir şey için geç değildir haber is hep yanınızda olacaktir

Avatar
bir dost 2013-10-09 17:20:47

7 yıl emek verdiğim lanet olası firma ... sendikalı olduğum için ne gecem kaldı ne gündüzüm..

Avatar
mağdur 2013-09-25 15:10:31

assistt kadar hak yiyen kuralsız disiplinsiz bir şirket daha görmedim allahlarından bulurlar buluyorlarda yakın zmanda foyaları kanunsuz hareketleri onların burnundan gelecek,çalışanlar sendikaya girmeye bile değmez direk başka bir iş bulun kendınıze mahfetmeyın degerli zamanınızı..

Avatar
erkan kandemir 2013-07-01 16:50:26

assistten kurtulun başka birsey demiyorum.orda müslümalık diye geçinenler hep haram yiyor ve insanların haklarına el koyuyorlar.

Avatar
aytac kaan şimşek 2016-04-21 12:34:20

5 yıl full çalıştım sağlık sorunlarıyla son 6 ay part time .askere gidecektim.son2 ay full e gecmek istedim.askere gideceğimi öğrenmişler.geçirmediler.tazminat part time üzerinden yatırdılar.hakkim haram olsun