DADAŞLAR PİKNİKTE BULUŞTU

Merkezi Ankara’da bulunan ESAV (Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı) tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl da 18. Gerçekleştirilen Dadaşların piknik buluşması Çamlıdere Aluç Yaylasında yapıldı.

16 Haziran 2015 Salı 11:03
DADAŞLAR PİKNİKTE BULUŞTU
Merkezi Ankara’da bulunan ESAV (Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı) tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl da 18. Gerçekleştirilen Dadaşların piknik buluşması Çamlıdere Aluç Yaylasında yapıldı. 

Erzurumlu çok sayıda bürokrat ve iş adamlarının da yoğun ilgi gösterdiği piknik buluşmasına yaklaşık 2 bin Erzurumlu aile katıldı. Mangallar yakıldı, semaver çayları demlendi. Cağ kebabı kokusu tüm Çamlıdere’yi sardı.

ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur kısa bir selamlama ve hoş geldiniz konuşması yaparak programa desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür etti. Başkan Aksungur konuşmasında Dadaşların Piknik buluşmasını bir gelenek haline getirdiklerini ve her geçen yıl katılımın daha da arttığının altını çizerek ‘’Yoğun iş temposu ve hayat şartlarında koşuşturmaca yaşayan hemşerilerimizi bir gün de olsa dinlendirmek, buluşturup kaynaştırmak istedik. Bu yıl piknik buluşmamızın 18. Yılı. Geçen yıl aramızda olup ta bu yıl aramızda olmayan vefat eden hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyor, ve inşallah seneye 19. sunu gerçekleştireceğimiz piknik buluşmamıza hepinizi şimdiden davet ediyorum.’’ dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesince Çocuklara erkeklere basket ve voleybol topu kızlara tenis takımı dağıtıldı.

Davul zurnanın fonuyla okunan Bar şiirinin ardından Tey Tey Tey sesleriyle gösterisine başlayan ESAV Erzurum Erkek Bar ekibi katılımcıların Can Can sesleriyle adeta dürüstlük, can ve kardeşliğin vücut bulduğu Erzurum’u Aluç Yaylasına taşıdı.

Halk ozanları Erol Ergani ve Beyzade Arslan katılımcılara eşsiz dakikalar yaşattılar.

Daha sonra sahne alan Gurup Aras ve Halk Müziği sanatçısı Selami Durmuş seslendirdikleri bir birinden güzel eserlerle Erzurumlulara doyumsuz bir gün yaşattılar. Doyasıya halaylar çekildi oyunlar oynandı. Şair Yazar Zekiye Çomaklı okuduğu dadaş şiiri hemşerileri tarafından ayakta alkışlandı.

İyi niyet dilek ve temennilerinden sonra Dadaşlar bir sonraki yıl buluşmak üzere akşam geç saatlerde piknik programını bitirdiler.

Editör

Son Güncelleme: 16.06.2015 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.