DADAŞLAR HEMŞEHRİ GÜNLERİNDE BULUŞTU

‘Türkiye’nin Renkleri Konak’ta Buluşuyor’ projesi iki gün süreyle kültürleri buluşturdu.

26 Aralık 2012 Çarşamba 12:07
DADAŞLAR HEMŞEHRİ GÜNLERİNDE BULUŞTU
Taner KILIÇ’ın haberi

Manisa, Konya, Şanlıurfa ve Erzurum’un yöresel lezzetleri, halkoyunları, kültür ve geleneği Fuar Atlas Pavyon’da memleketlileri bir araya getirdi. Etkinliğin gelenekselleştirilerek önümüzdeki yıllarda 81 ili kapsaması planlanıyor. İzmir’de özgürlük ve barış içinde yaşayan kültürlerin, renklerin kaynaşması amaçlanan etkinliği iki günde yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti. Ege Erzurum Dernekleri federasyonu ve İzmir Erzurumlular yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından erzurumlular adına etkinlikte bir araya gelerek hemşehrileri bir arada topladı. Ege Erzurum Dernekler Birliği Genel başkan Yardımcısı Sabri Çoruh’un yaptığı konuşmada, Beklediğimizden çok daha güzel bir organizasyon oldu. Defalarca böyle organizasyonlara katılıyoruz ama görüyorum ki buradaki organizasyon çok daha başarılı. Biz Dadaşlar kalbimizden teşekkür ediyoruz Hakan Tartan’a. Biz Erzurumluların bir sevdası vardır. Bizim şiirimiz yüzyılların ardından kopup gelen bir vakar diye başlar. Yüzyılların ardı Ahmet Yesevi Hazretleri ile başlayıp Hacı Bektaşı Veli ile Pir Sultan Abdal ile Mevlana’yla Fatih Sultan Mehmet Han’la Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile devam eder. Bizim sevdamız 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 23 Temmuz’da Erzurum Kongresi’nde, 4 Eylül Sivas Kongresi’nde ve 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’e sevdamızı ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Mekanı cennet olsun diyoruz.
 
Dünya şampiyonundan kentlerin dili
Saç tasarımında dünya birinciliği bulunan kuaför Harun Cici’nin saç şovu ikinci gününde etkinliğin en renkli anlarından biri oldu. Kendisinin de Erzurumlu olduğunu söyleyen Cici Manisa, Konya, Şanlıurfa ve Erzurum’un simgelerini kullanarak saç tasarımları yaptı. Şanlıurfa’nın isot biberi, nar pekmezi, çiğköftesi, sıra gecesi canlandırması, Erzurum’un Oltu taşlarından yapılan takılar, kadayıf sarması, Çağ Kebabı, Manisa’nın Kırkağaç kavunu, zeytinyağı, Kula battaniyesi, testileri etkinliğin en özel örnekleriydi. Ardından Erzurumlu sanatçılardan Semra Algül, Mahmut Arı, İbrahim Güzelses, Murat Yıldız ve Erkan Çakıllı birbirinden güzel türküleriyle etkinliğe renk kattılar.

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2012 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.