DADAŞ SENDİKACIDAN SÖZCÜ’YE SUÇ DUYURUSU

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Belediye ve Mahalli İdareler Birliği Sendikası (BEMBİRSEN) Genel Başkan Yardımcısı Recayi Karslı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a oy verenlere ‘koyun’ ifadesiyle hakaret eden Sözcü Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

30 Eylül 2014 Salı 21:51
 DADAŞ SENDİKACIDAN SÖZCÜ’YE SUÇ DUYURUSU
Cengizhan YILDIRIM'ın özel haberi...

Uzun yıllar Erzurum’da sendikacılık yapan ve başarılı çalışmaları BEMBİRSEN tarafından ödüllendirilerek genel merkeze alınan Karslı, 27 Ağustos tarihli sayısında, “Koyunların Seçtiği Erdoğan, Padişah Oluyor” başlığıyla çıkan Sözcü Gazetesi’ni Basın Konseyi’ne şikayet etti ve avukatları aracılığıyla da savcılığı suç duyurusunda bulundu. Basın Konseyi Başkanlığı’na dilekçe veren Karslı, “27 Ağustos 2014 tarihli Sözcü Gazetesi, ‘Koyunların Seçtiği Erdoğan, Padişah Oluyor!’ manşeti ile çıkmış ve okuyucusu ile buluşmuştur. İlk defa halkın oyları ile belirlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihini belirli bir adaydan yana kullananlara yönelik olarak gazetenin hakaret, aşağılama unsurlarını barındıran ifadeleri ve bunları gerçekleştirenlerin eylemleri, basın ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşmıştır. Kamuoyunun doğru ve objektif haber alma hürriyeti ile basın-yayın kurumlarının bağımsız, ilkeli haber yapma koşullarının takipçisi olarak düşündüğümüz Basın Konseyi Yüksek Kurulu’nun bu habere ilişkin olarak bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığının, bulunmadı ise gerekçesinin tarafımıza iletilmesini rica ederiz.” ifadelerine yer verdi.
Aynı haberle ilgili Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunan Recayi Karslı, seçimlerde belirli bir adaya oy veren insanların salt bu tercihlerinden dolayı, koyun nitelemesine tabi tutularak açıkça tahkir edildiğini ifade etti. Seçimlerde tercihlerini belirli bir adaydan yana kullananlara yönelik hakaret, aşağılama unsurlarını barındıran sözler sarfeden şahısların eylemlerinin basın ve ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığına dikkat çeken Karslı, “Bu nedenle TCK kapsamında öngörülecek suçları işleyen ilgilileri hakkında işbu suç duyurusunun yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur. Bu suçları işleyen şüpheliler hakkında gerekli soruşturma ve kovuşturmanın yapılarak cezalandırılmalarını yüce Türk adaletinden talep ediyoruz. Sırf özgür iradelerinden dolayı insanlarımızı aşağılamak hiç kimsenin haddine değildir. Demokrasilerde herkes milli idareye saygı duymak zorundadır.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 30.09.2014 22:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selami ÇETİN 2014-10-01 00:10:08

Sayın Recai KARSLI bey hepimizin hassasiyetlerine tercüman, bu mücadeleci kişiliğiniz ile hepimize örnek oluyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Milli irade tecelli etti. Herkes saygı duymalı. Yıllarca biz mücadele ettik. Hiç mi hiç bunların yaptığını yapmadık. Millete söyleyecekleri sözü olmayanlar, mücadele yapamaz tabi ki... Bu şekilde terbiyesizlik yaparak kamu oyunu gererler. Çok partili sistem ve demokrasi havariliği yaparak millete kan kusturanlar, bu gün millete koyun deme küstahlığını gösteriyorlarsa varın hallerini siz düşünün. Milletten beklentileri kalmadığı için bu kadar aşağılık davranışlarda bulunuyorlar.