DADAŞ FİLM FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Erzurum’da bu yıl 9. kez düzenlenecek Uluslararası Dadaş Film Festivali, “Komedi" temasıyla gülme zamanı için geri sayıma başladı.

01 Mayıs 2014 Perşembe 12:03
DADAŞ FİLM FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
9.Uluslarası Dadaş Film Festivalinin İstanbul’dan sonra Erzurum’da da tanıtım toplantısı yapıldı. Güzelyurt Restoranda düzenlenen basın toplantısına Festival Başkanı Nil Gülpınar, festivalde görev alacak öğrenciler ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Erzurum’un büyük ancak kapalı bir şehir olduğuna dikkat çeken Festival Başkanı Nil Gürpınar, “Bu sene temamız komedi. Bunun sebebi, son yıllarda Türk sinemasına çok fazla komedi filmi çekildi. Hem destek hem de Türkiye ve dünyada sıkıntılar var. Bunları üstümüzden atalım istedik.” dedi.

Kültür Bakanlığı - Sinema Genel Müdürlüğü sponsorluğu, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi desteği, Anadolu Kültür ve Sinema Derneği organizasyonları ile düzenlenen 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali, 2 Mayıs Cuma günü Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki açılış töreni ile başlayacak. 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında, ulusal yarışma filmleri, ulusal özel gösterimler, basına saygı belgesel filmi, uluslararası bölümde; Alman filmleri, kısaları, animasyonları, uzun metraj, çocuk filmleri gösterimleri yapılacak. Festival boyunca Erzurum bir çok etkinliğe ev sahipliği yaparken Erzurumlu çocuklar tarafından hazırlanan “Çocuk Hakları ve Komedi" resim sergisi, Türk Komedi Filmlerinin Afiş Sergisi, Kortej, Açılış ve ödül törenleriyle dolu dolu ve eğlenceli beş gün geçirilecek. 02 Mayıs 2014 akşamı Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek açılış töreninde festivale katılan komedi sanatçılarına birer plaket verilecek. Açılış gecesi "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı" filmiyle sona erecek. Gani Müjde, Aslı Selçuk, Ömür Gedik, Murat Han, Ahmet Sarı gibi önemli isimlerin jüri üyeleri olduğu film festivalinde yedi farklı dalda en iyi film, yönetmen, kadın oyuncu, erkek oyuncu, kurgu, görüntü yönetmeni ve en iyi müzik dalında ödüller verilecek. Festivalde Türk Sinemasına adını altın harflerle yazdıran Muhsin Ertuğrul, Yavuz Turgut, Şener Şen ve Halit Akçatepe gibi önemli isimlere onur ödülü verilecek. 9.Uluslarası Dadaş Film Festivali kapsamında Türk Sinemasının unutmaz 40 yıllık filmi olan Hababam Sınıfı’nın unutulma isimlerine ödül verilirken oyuncular Erzurum’daki okullara giderek öğrencilere sürpriz yapıp derse katılacaklar. Yaklaşık 5 gün sürecek olan film festivalinde yapılan araştırmalar sonucunda Erzurum’da en çok seyredilen “ Seksenler” dizisinin oyuncularına plaket verilecek.

Editör

Son Güncelleme: 01.05.2014 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.