CUMHURİYETİMİZ 89 YAŞINDA

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, “Daha nice uzun yıllar 29 Ekim’leri anlamına yakışır bir şekilde, birlik, beraberlik ve dirliğimizin en yüce seviyesinde kutlayacağız” dedi.

31 Ekim 2012 Çarşamba 09:31
CUMHURİYETİMİZ 89 YAŞINDA

Cengiz DURULAR

Erzurum’da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Polat Renaissance Otel’de resepsiyon düzenlendi. Cumhuriyet resepsiyonunda Vali Vekili Mehmet Gök ve eşi, geceye katılan  davetlileri karşıladı. 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ve sivil inisiyatif gruplarının temsilcileri resepsiyona yoğun ilgi gösterdi. Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Pusula Medya Şirketi sahibi Ahmet Metin Karadayı da, gecede davetliler arasındaydı. Karadayı, Erzurum İl Emniyet Müdürü Yıldız ile yaptığı sohbette Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u konuştu. Vali Vekili Mehmet Gök, diğer kentlerde olduğu gibi Cumhuriyet’in Erzurum’da büyük bir coşkuyla kutlandığını bildirdi. Vali Vekili Gök, “Bugün birliliğin ve beraberliğin daha fazla olması gerektiğini birgün. İnsanların birbirlerine çok daha fazla kenetlenmesi gereken birgün. Cumhuriyeti daha fazla coşkuyla kutlamamız gereken bir gün... Geçmişle kıyasladığımız zaman bayramımızın halka inen, halkla beraber, halkla birlikte ve içice kutlanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Cumhuriyet sadece elitlerin kutladığı bir bayram değildir, elitlerle beraber halkın kardeşçe ve dostça birlik ve beraberlik içerisinde cadde, sokak ve mahallelere inerek onlarla beraber kutlaması gereken bir bayram olduğunu düşünüyorum. Erzurum’da biz bunu gördük. Halkımız mahalle ve sokaklardan akın akın bayrama gelmişlerdi. Bu da bizi çok mutlu etti” dedi.

 

Başsavcı Apaçık: “Cumhuriyeti kolay kazanmadık”

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık da, Cumhuriyet’in kolay kazanılmadığını söyledi. Başsavcı Apaçık, “Cumhuriyet’in 89. yıldönümünü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Biz bu bayramı kolay kazanmadık, nice şehitler verdik, nice gaziler verdik. Milletimizin bayramı daha uzun yıllar devam edecek, birlik ve beraberliğimizin en güzel ve en yüce bir şekilde devam eden bir bayramı olacak. Erzurum ilinde gördüğümüz kadarıyla ilimizin tüm katmanları burada, bu bayramı coşkuyla kutluyorlar. Daha nice uzun yıllar 29 Ekim’leri anlamına yakışır bir şekilde, birlik, beraberlik ve dirliğimizin en yüce seviyesinde kutlayacağız. Türk Milleti tarih boyunca hep varolmuştur ve varolacaktır. Bunun en büyük nişanesi de Erzurum’un şahsında tüm Türk Milleti’nde görebilirsiniz” diye konuştu. Yoğun katılımın olduğu Cumhuriyet resepsiyonu pasta kesimiyle sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 31.10.2012 13:15
Anahtar Kelimeler:
Cumhuriyet Resepsiyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.