CUMHURİYET EMİN ELLERDE, MİNİK YÜREKLERDE

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) bünyesinde 4-6 yaş grubu çocuklara akademik eğitim veren Şehirder Çocuk Akademisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi, Erzurum Kongre ve Milli Mücadele Müzesi’ni gezdi.

admin
admin
27 Ekim 2016 Perşembe 15:27
CUMHURİYET EMİN ELLERDE, MİNİK YÜREKLERDE
Öğretmenleri nezaretinde gezdikleri tarihi binada Erzurum Kongresi’nin yapıldığı salonda çocuklara Cumhuriyet ve cumhuriyetle birlikte kazandığımız değerler konusunda ders ve hikâye anlatıldı.
Şehirder Çocuk Akademisi yürütücüsü Nurdan Efe etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada: “Bireyin bilinçaltının oluştuğu bu yaşlarda ona vatan, bayrak ve cumhuriyet sevgisini anlatmanın önemini bilerek yaşayarak öğrenmeleri için ‘cumhuriyet’ dersimizi tarihi kongre binasında yapmayı uygun bulduk. Bina ve tarihi görseller çocukları çok etkiledi. Çocuklardan her biri Mustafa Kemal’i görmek için merakla odaları gezdiler. Öğretmenlerine cumhuriyet, Mustafa Kemal, vatan ve bayrak konularında çok sayıda sorular sordular. Hazır buraya gelmişken Erzurum Kongresi hakkında da bilgi verip kongreyi onların anlayacağı düzeyde canlandırdık. Bu vesileyle yüce Türk milletinin bu sene 93 yaşına giren Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. Cumhuriyet yeni nesillerin omzunda, bizim bu çocukların minik yüreklerinde ilelebet payidar kalacaktır.” şeklinde konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumŞEHİRDERNurdan Efe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.