CUMHURİYET CADDESİ’NE ÇAĞDAŞ MAKYAJ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentin en eski tarihi caddesini yeniliyor.

admin
admin
01 Ekim 2016 Cumartesi 17:50
CUMHURİYET CADDESİ’NE ÇAĞDAŞ MAKYAJ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in “Prestij Cadde” projesini Cumhuriyet Caddesi’nde de uygulayan Büyükşehir’in ekipleri, söz konusu yerde hummalı bir çalışma içerisinde. Cadde de sağlıklaştırma ve cephe giydirme çalışması yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Cumhuriyet, Çaykara ve Kızılay İş Merkezleri, Erzurum Polisevi ile Erzurum Öğretmenevi binasını geleneksel ve antik mimari desenlerle yeniliyor.
Tarihi dokuya uyan birinci sınıf cephe kaplama malzemesi ve dış cephe boyasının kullanıldığı caddedeki 20 bin 833 metrekarelik alana Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekiplerince 4 bin ton asfalt serimi yapıldı. Cadde boyunca yağmur suyu hattı yenilendi. Ulaşım Daire Başkanlığı Kent içi Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince de Havuzbaşı’ndan Tebrizkapı’ya kadar bin metre uzunluğundaki yola 7 ton çift kompenantlı çizgi çalışması yapıldı. Cumhuriyet Caddesi’nde ilk etapta cadde ve binalar 3 boyutlu lazer tarayıcı ile sayısallaştırılıp estetiksel bir tasarım oluşturuldu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin mimarları tarafından tarihi dokuya uygun ve geleneksel mimari özellikleri baz alınarak yapılan tasarım ve düzenleme 2017’de de devam edecek.

CUMHURİYET CADDESİ İLİMİZİN EN GÜZEL PRESTİJ CADDESİ OLACAK”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Cumhuriyet Caddesi ilimizin en güzel prestij caddesi olacak. Kentimizin en eski tarihi caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi’nde Prestij Cadde uygulamamız devam ediyor. Bir yandan cephe sağlıklaştırması, bir yandan asfalt diğer yandan da alt ve üstyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Burada tabela ve görüntü kirliliğine yol açan unsurları da tek tek temizliyoruz. Cumhuriyet Caddesi için yürütülen bu estetiksel değişim çalışması gelecek yıl da devam edecek. Tabiri yerindeyse Cumhuriyet Caddesi tanınmaz bir hale gelecek.” Sekmen, “Kış mevsimine kadar Cumhuriyet Caddesi’ndeki çalışmalarımız sürecek. 2017’nin baharında kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.