ÇÖZÜM SÜRECİNDE BASIN MENSUPLARI “BARIŞ DİLİ” KULLANMALI

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, çözüm sürecinde basın mensuplarının “barış dili” kullanmasının önemine dikkat çekti.

24 Haziran 2014 Salı 07:47
ÇÖZÜM SÜRECİNDE BASIN MENSUPLARI “BARIŞ DİLİ” KULLANMALI
Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim kurulu üyeleri ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile birlikte İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyarette yerel basının güncel sorunlarına değinen Kolaylı, Gazeteciler Konfederasyonu, 1. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı Siirt'te gerçekleştirdiklerini ve toplantının ardından açıklanan sonuç bildirgesinde, çözüm sürecinde basın mensuplarının “barış dili” kullanmasının önemine dikkat çekildiğini belirtti.

Türkiye'de 8 federasyon, 74 gazeteciler cemiyeti ve derneği ile 20 binin üzerinde gazeteciyi bünyesinde barındırdıklarını kaydeden Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Bu topraklarda yaşayan ve hangi etnik kökenden olursa olsun herkes için, geleceğe dair güzel umutların belirdiği önemli bir dönemi yaşıyoruz. Umutlarımız kardeşlikten, barıştan, huzurdan ve geleceğe omuz omuza dayanışma içinde yürümekten yana. Atılan her kurşun, akan her damla kan hepimizin içini acıtıyor. Silahların susması ve huzurlu günlere elbirliğiyle ulaşmamız hepimizin ortak dileği. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, bütün etnik kimliklere sahip bu ülkede yaşayan herkesin, huzura kavuşması tek dileğimizdir. Eğer bu konu başarılırsa Türkiye yeni bir dönemin kapısını aralayacaktır.” dedi.

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Siirt’te gerçekleştirdikleri toplantının sonuç bildirgesini de şöyle açıkladı:

“74 gazeteciler cemiyeti ve dernekleri ile bunları bünyesinde toplayan 8 federasyonun çatı örgütü olan Gazeteciler Konfederasyonu'nun başkanlar kurulu, ilk toplantısını Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi'nde 8 federasyon başkanı, 57 cemiyet başkanı ve delegelerinin katılımıyla yaptı. Toplantı sonucunda, kamuoyuna duyurulması kararlaştırılan konular şöyle; Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, Çözüm Süreci'nin kararlılıkla sürdürülmesi konusunda iradesini ortaya koydu. Çözüm sürecinde meslektaşlarımızın “barış dili” kullanmasının önemine dikkat çekildi. Basın Özgürlüğü, basın kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde kurumsallaşma, basın ahlakı, çalışma koşulları, mesleki eğitim ve sarı basın kartı olmayan gazetecilerin yıpranma hakkından faydalanamaması başta olmak üzere birçok sorun için kalıcı çözümler üretme iradesi ortaya konuldu. Gazeteciler Konfederasyonu'nun siyaset üstü, tarafsız ve tüm meslektaşlarını kucaklayıcı bir anlayış içinde yola çıktığına yeniden vurgu yapıldı. Kamuoyunda uzun zamandır tartışılan İnternet Medyası Yasa Tasarısı'nın TBMM'de bir an önce görüşülerek, internet gazetecilerinin ihtiyacına cevap verecek şekilde yasalaşması yönünde ısrarcı talep yinelendi. Gazetecilik mesleğine kurumsal nitelik kazandırılarak, tıpkı Barolar Birliği ve Tabip Odaları gibi medyada özdenetim yetkileri ve yaptırım gücü olan bir yapının oluşturulmasının aciliyeti vurgulandı. Anadolu medyasındaki eğitim çalışmalarını ön planda tutan Gazeteciler Konfederasyonu'nun bir eğitim kurulu oluşturarak, en ücra köşeye dahi ulaşıp eğitim çalışması yapması kararlaştırıldı. Terörle Mücadele ve Türk Ceza kanunlarında yer alan basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı maddelerin gözden geçirilerek düzeltilmesi istendi.“


Editör

Son Güncelleme: 24.06.2014 07:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.