COŞKUYLA VE GURURLA KUTLADIK

Erzurum’da Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yıl dönümü, Hastaneler Caddesi üzerinde düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim 2014 Çarşamba 23:27
COŞKUYLA VE GURURLA KUTLADIK
Hastaneler caddesinde ki tören öncesinde Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Valilik makamında bayram tebriklerini kabul etti.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 
Törende konuşma yapmak için kürsüye gelen Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yine çocukları düşündü ve törene katılan çocukların üşüdüğünü görünce öğretmenlerine "Çocuklar üşüyor montlarını giysinler” dedi.
Cumhuriyet Bayramının 91.yıl dönümü kutlamaların da konuşma yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak özellikle gençlere seslenerek” Siz unutmayın ki aile bizim en büyük, en güçlü en sarsılmaz kurumumuzdur. Onun için; ailenize sahip çıkın ve güçlü aileler kurmak için gayretli olun. Zira sağlam bir aile; çağın getirdiği birçok sosyo-psikolojik hastalığa adeta panzehir görevi görmektedir.Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu onurlu mücadeleyi, bu onurlu yürüyüşü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Dünya durdukça ay yıldızlı şanlı bayrak dalgalanmaya devam edecektir” dedi.
Vali Altıparmak “Bugün Milletçe Cumhuriyetimizin ilanının 91. Yıldönümünü büyük mutluluk ve heyecanla kutlamanın kıvancı içindeyiz. Aynı zamanda tüm Türkiye’de olduğu gibi, Cumhuriyeti kuran güzel ilimiz Erzurum’da da bugünü huzur ve güven içinde kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 29 Ekim, çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalim mücadelesi; onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir. Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi; ‘‘Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Şavaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.’’ diye  konuştu.
Konuşmaların ardından Yakutiye Bölgesinden eğitim gören yaklaşık bin 200 öğrenciden oluşan koro birbirinden güzel Erzurum türkülerini seslendirdi. Törende Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden ocağında meydana gelen olay nedeniyle hareketli türküler söylenmedi. Bin 200 öğrencinin söylediği türküler törene katılanları duygulandırdı. Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen program resmi geçit töreninin ardından sona erdi. Geçit törenin ardından 2.Cumhuriyet Onur Ödülü ve Beratı eğitime katkılarından dolayı Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp’e verildi.
Erzurum’da akşam yapılması planlanan Cumhuriyet resepsiyonu ve bazı programlar Karaman’ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen olay nedeniyle iptal edildi.

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2014 23:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.