ÇOMAKLI: MİLLETİNE İHANET ETMEYEN HERKESİN REKTÖRÜ OLACAĞIM

Atatürk Üniversitesi’ne yeni atanan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, düzenlenen törenle görevi devraldı.

admin
admin
15 Ağustos 2016 Pazartesi 13:43
ÇOMAKLI: MİLLETİNE İHANET ETMEYEN HERKESİN REKTÖRÜ OLACAĞIM
Atatürk Üniversitesi Mavi salonda düzenlenen devir teslim törenine Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi ve öğretim üyeleri katıldı. Törende Prof. Dr. Hikmet Koçak, yeni Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya rektörlük cübbesini giydirdi. Törende konuşan Koçak, görev boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“15 TEMMUZ GECESİ MİLLETİMİZİN DESTANSI DİRENİŞİ SAYESİNDE BAŞARISIZ OLMUŞTUR”
15 Temmuz gecesinin milletin destansı direnişi sayesinde başarısız olduğunu söyleyen Rektör Çomaklı, “15 Temmuz gecesi aziz milletimizin varlığına ve hür iradesine yönelik hain darbe girişimi, milletimizin destansı direnişi sayesinde başarısız olmuştur. Milletimiz, ülkemize bu kabus günleri yaşatan ihanet çetelerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini, her şart altında başta FETÖ/PYD olmak üzere birliğimize ve dirliğimize kasteden tüm terör örgütleri ile kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, şehit ve gazilerimize minnetlerimizi arz ediyorum” dedi.
“MİLLETİNE İHANET ETMEYEN HERKESİN REKTÖRÜ OLACAĞIM”
Milletine ihanet etmemeden herkesin rektörü olacağı vurgusunu yapan Rektör Ömer Çomaklı, “ 12 Ağustos 2016 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile Atatürk Üniversitesi Rektörü olarak atanmış bulunmaktayım. Bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için tüm gayretimle çalışacağımı ifade ederek üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çalışma arkadaşlarımın şunu bilmelerini istiyorum ki, bana oy veren ya da vermeyen ayrımı yapmadan adalet ve liyakati önceleyerek vatanına, milletine ihanet etmeyen herkesin rektörü olacağım” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTEMİZ ÜLKENİN 2023 VİZYONUNA ULAŞMASINDA KATKI SAĞLAYACAK”
Atatürk Üniversitesi’nin ülkenin 2023 vizyonuna ulaşmasında katkı sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, “Üniversitemiz, yarım asırlık geçmişi, bilimsel yeterliliği, öğrencileri ve mensuplarına sağladığı imkanları ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasına verdiği katkı ile her zaman önde gelen üniversiteler arasında yer almıştır. Bundan sonraki süreçte de hedefimiz, ulusal ve uluslararası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim-öğretim yapacağı bilimsel araştırmalar ile ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşmasına katkıda bulunacak lider bir üniversite olmaktır” ifadelerin kullandı.
“YETENEKLİ VE BİRİKİMLİ BİR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROSUNA SAHİBİZ”
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin yetenekli ve birikimli bir öğretim kadrosuna sahip olduğunu söyleyerek, “Üniversitemizin özellikler şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilim ve irfan üretmede başaralı bir performans sergilemesi için iyi bir ekip çalışmasının var olması gerektiğini inanıyorum. Bu görevi ifa edecek yetenekli ve birikimli bir öğretim üyesi kadrosuna sahibiz. Siz değerli öğretim üyelerimizle üniversite-sanayi, üniversite- tarım, üniversite-toplum ilişkilerini en üst düzeyde tutmaya gayret edecek ve şehrimizin lokomotifleri olan yerel ve merkezi yönetimlerle işbirliği içinde olacağız. Bu vesile ile başta üniversitemiz rektörlüğü görevini şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca bugüne kadar üniversitemize hizmet etmiş olan rektörlerimize, akademik ve idari personelimizde minnet ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Tören sonrasında Prof. Dr. Hikmet Koçak Atatürk Üniversitesinin yeni Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya görevinde başarılar diledi. 

Editör

Son Güncelleme: 15.08.2016 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2016-08-15 17:47:04

bu rektörün atasını dedesini iyice bir araştırın derim....

Misafir Avatar
Ahmet 2016-08-16 19:15:48 @misafir

atası osmanoğulları dedesi çomoğlu mustafa bey istiklal mahkemelerinde iğdamla yargılanmış tır. suçu şapka kanununa muhalefet etmek kuran ve islamı savunmak . birde sen ya atanı bakalım sonu mırgıçyanmı dırgıçyanmı görelim erkeksen eğer

Beğenmedim! (0)