‘ÇOCUK DOSTU BAŞKAN’A, TEŞEKKÜR PLAKETİ

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılmasına sunduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 16:49
‘ÇOCUK DOSTU BAŞKAN’A, TEŞEKKÜR PLAKETİ
Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Kurulu Başkanı ve Mendilkapmaca Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi M. Çetin Şengül, Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu Mendilkapmaca oyuncuları ile birlikte Başkan Cengiz’i ziyaret etti. 

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, çocuklardan bilgisayar başında vakit geçirmek yerine, geleneksel oyunları yaşatmak için çalışmalarını istedi. Çocuklarla ilgili projeleri çok anlamlı bulduğuna vurgu yapan Başkan Fatih Cengiz, çocuklar için oyunun sağlıklı bir psikolojiyle büyümeleri adına oldukça önemli olduğunu ve çocuklara yönelik projelere büyük önem verdiğini kaydetti.

CENGİZ: ÇOCUKLARA YÖNELİK PROJELERİ DAHA ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Teknolojinin geliştiği, internetin yaygınlaştığı günümüzde çocukların geleneksel oyunlarla tanışmasını ve bu oyunların yaşatılmasını oldukça anlamlı bulduğunu dile getiren Başkan Cengiz, “Anne, babalarımızın ve bizlerin oynadığı, dostluk, sevgi ve dayanışma kokan oyunları oynamaya çocuklarımızı teşvik etmek mutluluk verici. Çocuklarımızın oyun oynamalarını, geleneksel oyunlarımızı yaşatmalarını arzu ettiğimiz için çocuklara yönelik projelere ayrı bir önem veriyoruz. Geleneksel oyunlarımız, birlik, beraberlik, dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve dostluk ilişkilerini pekiştirmektedir.” dedi.

ŞENGÜL: ‘ÇOCUK DOSTU BAŞKAN’ İLAN ETTİ

Mayıs ayında Erzurum’da yapılan 2. Çocuk Oyunları Mendilkapmaca ve Seksek Turnuvası’nın Aziziye Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştiğini hatırlatan M. Çetin Şengül de, Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ‘Çocuk Dostu Başkan’ ilan ettiklerini vurguladı.

“Çocuk oyunla büyür” sloganıyla yola çıktıklarına dikkat çeken Şengül, “Çocuklarla ilgili projelerde kapısını çaldığımız belediye başkanımız bizleri hiçbir zaman geri çevirmedi. Bu gönül projelerimizde destekleriyle bizim yanımızda oldu, heyecanımızı arttırdı. Mayıs ayında yaptığımız 2. Çocuk oyunları turnuvasına da katkı sunarak, Erzurum’da bu güzel organizasyonun gerçekleşmesini sağladı. Konfederasyonumuz ile geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak adına emek veren ekibimiz ve çocuklarımız adına belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

M. Çetin Şengül, konfederasyon olarak, 2013-2014 yılı programı hakkında da Başkan Cengiz’e bilgi verdi.

Daha sonra Şengül, geleneksel çocuk oyunlarına katkılarından dolayı Başkan Fatih Cengiz’e teşekkür plaketi takdim etti.

Editör

Son Güncelleme: 02.10.2013 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.