CİRİTİN ŞAMPİYONLARINDAN SEKMEN'E ZİYARET

2015 Türkiye şampiyonu ciritçiler, şampiyonluk kupasını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e sundu.

admin
admin
14 Aralık 2015 Pazartesi 19:10
CİRİTİN ŞAMPİYONLARINDAN SEKMEN'E ZİYARET
2015 Türkiye şampiyonu ciritçiler, şampiyonluk kupasını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e sundu. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 2015 yılı Atlı Cirit Türkiye Şampiyonu olan Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü, İstanbul’da kazandıkları Türkiye Şampiyonluğu Kupası’nı makamında ziyaret ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’e sundu. Ziyarette, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Cafer Çağatay, Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Yakup Pak ve şampiyon ciritçiler yer aldı. 

SEKMEN, “CİRİT DENİLİNCE ERZURUM AKLA GELİR”

Türkiye Şampiyonluğu Kupası’nı Erzurum’a kazandıran şampiyon ciritçileri tebrik eden Başkan Mehmet Sekmen, artık Erzurum’un sporla anılmaya başladığını kaydetti. Başkan Sekmen, kış sporlarının dünyada önde gelen merkezlerinden olan Erzurum’da, özellikle ata sporu olan cirit gibi geleneksel spor dallarını da ön planda tuttuklarına ve desteklediklerine dikkat çekti. Erzurum’daki cirit takımlarına destek verdiklerini ifade eden Başkan Sekmen, şunları söyledi: “Cirit denilince Erzurum akla gelir. Cirit sporunda şampiyon daima Erzurum olmalı. Bu nedenle, cirit sporunu destekleyerek Erzurum’da daha aktif hale getirilmeyi amaçlıyoruz. Erzurum’da 20 civarı cirit takımımız var. Büyükşehir Belediyesi olarak bunlara arpa ve para desteği yaparak katkı sağlıyoruz. Ayrıca arzumuz Erzurum’da ata binmeyi bilmeyen gencimiz kalmasın. Gençlerimizi teşvik ederek geleneksel sporlarımızı daha aktif hale getiriyoruz.”

PAK, “ŞAMPİYONLUK KUPASINI BAŞKAN SEKMEN’E SUNMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYDUK”

Başkan Mehmet Sekmen’e Türkiye Şampiyonası’yla ilgili bilgi veren Kulüp Başkanı Pak, şunları söyledi: “2015 yılı il müsabakalarında Erzurum’da il birincisi olarak yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandık. Uşak’taki yarı final müsabakalarında, Erzurum’u temsil eden diğer üç takımı yenerek İstanbul’da yapılan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 2015 yılı Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’na katıldık. Kağıthane Belediyesi Atlı Cirit Tesisleri’nde yapılan 2015 yılı Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’nda diğer guruplardan finale yükselen Uşak Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü, Uşak Akse Atlı Cirit Spor Kulübü ve Erzurum Yenişehir Atlı Spor Kulübü’nü yenerek 2015 yılı Türkiye Şampiyonu olduk.” Şampiyonluk kupasını Başkan Sekmen’e sunmaktan büyük onur duydukları dile getiren Pak, “Bizlere her türlü maddi ve manevi desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’i ziyaret ederek kazandığımız Türkiye Şampiyonluğu Kupası’nı sunduk. Şampiyonluk kupasını Başkan Sekmen’e sunmaktan büyük onur duyduk. Büyükşehir Başkanımızla beraber Erzurum, sporda da büyük bir ivme kazandı. Başkanımızın Cirit sporuna desteğinin artarak devam edeceğini biliyoruz. Desteklerinden dolayı kulübüm ve sporcularım adına Başkanımız Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyorum.”

“SEKMEN BAŞKANIMIZIN DESTEKLERİ, BİZE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU KAZANDIRDI”

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Çağatay da, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’in seçildiği günden itibaren geleneksel sporlara önemli destek sağladığını hatırlattı. Çağatay şunları söyledi: “ Büyükşehir Belediye Başkanımız şehrimizde bulunan 20 tane Atlı Spor Kulübüne maddi ve manevi destek olmaktadır. Atlarımıza arpa ve kulüplerimize maddi yardımlarda bulunuyor. Sekmen Başkanımızın destekleri bize Türkiye Şampiyonluğu kazandırdı. İnanıyorum ki, Mehmet Sekmen Başkanımızın bu destekleriyle Erzurum’a çok sayıda şampiyonluk kupası getireceğiz. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak Büyükşehir Belediye Başkanız Mehmet Sekmen’e cirit ve diğer geleneksel sporlarımıza verdiği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Daha sonra Başkan Sekmen ve şampiyon ciritçiler, Türkiye Şampiyonluğu kupasıyla fotoğraf çektirdiler.

Editör

Son Güncelleme: 14.12.2015 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.