CİRİT MÜSABAKALARINDA SKANDAL!

Erzurum’da haftasonu yapılan cirit müsabakaları tam bir skandala sahne oldu. Sağlık ekiplerinin bulunmadığı alanda korkulu anlar yaşandı.

12 Temmuz 2011 Salı 11:30
CİRİT MÜSABAKALARINDA SKANDAL!
Cirit müsabakasında bir at, müsabaka esnasında ölürken, sahibi sinir krizi geçirerek bayıldı. Cirit sahasında veteriner bulunmadığı gibi, sağlık ekibinin de bulunmaması tepkilere neden oldu.
Müsabakayı izleyen taraftarların “Ambulans yok mu” feryatları arasında, baygınlık geçiren sporcu, çevresindekilerin müdahalesiyle kendine gelebildi.
Ciritçiler, Atasporu’na gönül vermelerine karşın şehirden yeteri ilgi görememekten yakındılar.
Müsabakalarda sağlık ekibi ve veteriner bulundurulması gerektiğinin altını çizen Ciritçiler, “Ne yazık ki bizim gösterdiğimiz çabayı, özveriyi şehrimizdeki yöneticiler göstermiyor. Tehlikeli bir sporu icra ve puanlı bir ligde mücadele etmemize rağmen, ne yazık ki tedbir alınmıyor. Bir ambulans ve veteriner bizlere çok görülüyor.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Öte yandan bir atın ortalama değerinin 8 ila 15 bin TL arasında değiştiğini hatırlatan Ciritçiler, “Ekmeğimizden, aşımızdan kesiyor, ata sporumuzu yaşatmanın mücadelesini veriyoruz. Fakat gelin görün ki şehirden ve yöneticilerden yeteri desteği görmüyoruz. Bir veteriner olsa belki arkadaşımızın atı kurtarılabilirdi. 10 bin TL değerindeki at göz göre göre öldü. Baygınlık geçiren arkadaşımızın durumu acil olsaydı, 112 acil servisi bunun hesabını nasıl verecekti. Yetkililerden ilgi bekliyoruz.” dediler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.