CİRİT AHASINDA ATLI KIZAKLAR YARIŞTI

Erzurum'da eksi 20'i dereceyi bulan soğuk hava altında düzenlenen atlı kızak yarışları nefes kesti.

03 Mart 2012 Cumartesi 21:31
CİRİT AHASINDA ATLI KIZAKLAR YARIŞTI
Erzurum Cirit Sahasında bugün Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından "1. Atlı Kış Festivali" düzenlendi. Aşırı soğuk hava izleyicileri adeta dondururken, ısınmak için battaniyelere sarıldılar. Ciritçilerin ve atlı kızakçıların seremoni geçişlerinin ardından festival start aldı. Festival kapsamında gerçekleştirilen atlı kızak yarışları nefes kesti. Atlı kızakçılar teker teker süreye karşı birinci gelebilmek için yarıştı.
Yarışları Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve çok sayıda vatandaş izledi.
Aşırı soğuk havanın kendilerini üşütmesine rağmen atlı kızak yarışlarının çok güzel olduğunu belirten vatandaşlar, "Bu sene ilk kez düzenlendi. İzlemekten çok zevk aldık" dediler.
Öte yandan, festival kapsamında ciritçiler ve at üzerinde ok atan sporcular da gösteri yaptı.

Editör

Son Güncelleme: 03.03.2012 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.