CİNDİLLİ: HAKKIN KENDİSİ YENİLMEZDİR

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, Kars ilim Yayma Cemiyeti tarafından Şehitler Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlikte önemli mesajlar verdi.

20 Mart 2012 Salı 17:48
CİNDİLLİ: HAKKIN KENDİSİ YENİLMEZDİR
Kars İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen ve kalabalık bir topluluğun iştirak ettiği etkinlikte, Çanakkale'de eşi menendi görülmemiş bedeller ödendiğinin altını çizen Cindilli, Rahmetli Aydın Bolak'tan Mehmet Muzaffer Efendiyle ilgili bir hatırayı da naklederek, dinleyenleri yoğun bir duygusal atmosfere taşıdı.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
Kars'ta tertip edilen ve çok sayıda izleyicinin takip ettiği etkinlikte "Bize bağımsızlık onuru veren, Çanakkale'de başlayan bağımsızlık, hürriyet, istiklal, cumhuriyet yürüyüşünden öncü olan bütün devlet büyüklerimizi ve aguşunu açmış peygamber müjdesine mazhar olmuş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" sözleriyle konuşmasına başlayan Cindilli, "Türk tarihi zaferlerle dolu olsa da, Sezai Karakoç'un söylediği gibi, yenilgi yenilgi zaferlere gebe mağlubiyetlerimiz de var. Bunların hepsi bizim için mühimdir. Ne var ki, Çanakkale'nin yeri çok ayrıdır. Klasik harp olmanın ötesinde, vicdanı bir, irfanı bir, mebde, meadı bir, milat gibidir. Bunun içindir ki, Akif bu savaşı destanlaştırmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

SAVAŞ İKİ ÖNEMLİ SONUÇ DOĞURMUŞTUR!
Çanakkale savaşı sürecini bütün ayrıntılarıyla konuşmasında aktaran Cindilli, savaşın çok önemli iki sonucunun altını çizerek, "Bu savaş iki mühim sonuç doğurmuştur. Bunlardan birisi, bizim açımızdan menfi manalar içermekte olup, şehit olan on binlerce okumuş, yazmış, yetişmiş genç evlatlarını kaybeden ülkemiz için bir kaht-ı ricali, yani devlet adamı noksanlığını ortaya çıkmıştır. Savaşın bir başka önemli neticesi ise, Yedi Düvele meydan okuyan milli vicdanın, esir milletler nezdinde müstevlilere karşı meydana getirdiği istiklal aşkıdır. Şairin dediği gibi 'Zalimler yenerlerse hakçıları yenerler, Hakk'ın kendisi yenilmezdir efendiler' anlayışı hakim oldu." dedi.

SULTAN ABDULHAMİT ÖNCÜ OLMUŞ, TEŞVİK ETMİŞTİR
Bir saati aşkın bir süren konuşmasında, Sultan Abdulhamit'in verdiği iman dersini de dile getiren Cindilli, konuşmasını şöyle sürdürdü, " O zamanki İttihat Terakki öncüleri Abdulhamit Han'a giderek 'İstanbul işgal edilecek, Çanakkale zorda, saltanat emarelerinin esir alınmasını istemiyoruz. Sizi Bursa'ya nakledeceğiz.’ dediler. Sultan Abdulhamit gelen heyetin yüzüne baktı ve, 'Ceddim Sultan Fatih İstanbul'a girdiği zaman Osmanlıya canlı teslim olmam. İstanbul'u da teslim etmem' diyen bir adamdan teslim aldı. Biz o adamdan daha mı aşağıyız ki, İstanbul'u terk edelim. Kanım milletime ve devletime helal olsun. Ben çarpışarak ölürüm' dediğinde İttihat Terakki kurmaylarının vicdanında, idrakinde ilk defa, sonuna kadar direnmek fikri oluştu ve Erkan-ı Harbiyeyi de taşımaktan vazgeçtiler.

DOSİAD YİK BAŞKANI CİNDİLLİ'YE PLAKET
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Cindilli'ye konuşmasından sonra bir plaket sunan tertip heyeti, "Sayın Cindilli milletimizin vicdani ölçülerini, değerlerini ortaya koyan, Çanakkale'de yaşananları bütün arka planıyla sunan bir konuşma ile bizleri aydınlatmış, genç nesillerin zihinlerini milli hassasiyet cilasıyla parlatmıştır. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" değerlendirmesinde bulundular.

Editör

Son Güncelleme: 20.03.2012 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.