CİNAYETDAVASINDA ARBEDE

Erzurum Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde cinayet davası görülürken koridorda karşı karşıya gelen taraflar arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında 1 kişi 5. kattan aşağıya atılmak istenirken polis son anda duruma engel oldu.

30 Haziran 2011 Perşembe 13:48
CİNAYETDAVASINDA ARBEDE
Edinilen bilgiye göre, dün Erzurum Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde 2009 yılı Aralık ayı içerisinde Tortum ilçesinde 1 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili cinayetin mahkemesi görüldü. Tortum’da meydana gelen olayda M.K., İ.T., B.T. ve M.T. arasında kavga
çıkmış daha sonra İ.T., av tüfeğiyle vurulması sonucu hayatını kaybetmişti.
Dün de bu olayın mahkemesi görüldüğü sırada iki taraf yakınları Adliye koridorunda karşı karşıya geldi. Tutuklu 2 sanığın 3 yakınına yaklaşık 30 kişi saldırdı. Çıkan arbede sırasında tutuklu sanıkların yakını eski Milli güreşçi Mafer K., 5. kat koridorundan aşağı atılmak istendi. Duruma polis son anda engel oldu. Daha sonra pantolonlarının kemerlerini çıkararak birbirlerine saldıran taraflara polis müdahale etti. Adliye’ye çağrılan takviye polis ekipleri öfkeli tarafları etkisiz hale getirdi.
Mahkeme 24 Ağustos 2011 tarihine ertelenirken tutuklu 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Çevik Kuvvet polisleri iki tarafın başka bir olaya vesile olmaması için mahkeme bitiminde geniş güvenlik tedbiri aldı. Adliye önünde bekleyen taraflar karşı karşıya gelmemeleri için ayrı ayrı gruplar halinde polis nezaretinde uzaklaştırıldı.
ESKİ MİLLİ GÜREŞÇİ 5. KATTAN AŞAĞI ATILMAK İSTENDİ
Öte yandan görgü tanıkları Adliye koridorunda yaşanan arbede sırasında eski Milli güreşçi Mafer K.’nin, 5. kattan aşağı atılmak istendiğini belirterek olayı şöyle anlattılar:
”Tortum’da yaşanan cinayet olayının ardından mahkeme görülüyordu. Sabah erken saatte görülen ilk mahkemeden biriydi. Tutuklu sanıkların yakınları Adliye geldi, yukarı çıktılar. 3 kişiydiler. Bu sırada daha önce Adliye’ye gelen ve yaklaşık 30 kişi olan öldürülen şahsın yakınları karşı tarafa saldırdı. O esnada 30 kişiye karşı koymaya çalışan ve eski Milli güreşçi olduğu söylenilen 1 kişi saldırganların hedefi oldu. Şahsı tutup tam adliye koridorundan aşağı atmaya çalışan kalabalık gruba polis son anda müdahale etti. Polisin müdahalesiyle olaylar yatıştırıldı” dediler.

Editör

Anahtar Kelimeler:
CİNAYETDAVASINDA ARBEDE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.