Çık çık çık çık çık çık çık. Çık ortaya çık!

Çık çık çık çık çık çık çık. Çık ortaya çık!

admin
admin
10 Temmuz 2019 Çarşamba 06:56
Çık çık çık çık çık çık çık. Çık ortaya çık!

Vedat REFAYELİ

1980’lerde hit olmuş Sevda Karaca tarafından seslendirilen bir parçaydı bu.

Çık çık çık çık çık çık çık ortaya çık/Hiç saklanma orda burda sen ortaya çık /Çık çık çık çık çık çık çık ortaya çık/Her şeyi konuşalım gel de açık açık/Çık çık çık çık çık çık çık ortaya çık/Kaçma benden köşe bucak sen ortaya çık/Çık çık çık çık çık çık çık ortaya çık/Her şeyi konuşalım gel de açık açık diye başlıyordu parça.

Erzurum’un tarihi ve turistik tesislerinden olan Çifte Minareli Medrese önünde yıllardır devam eden o peyzaj çalışması hatırlattı bana nedense o parçayı.

Bir türlü bitmek bilmeyen inşaat çalışmalarının niye bu kadar uzun sürdüğünü anlamadığım gibi artık orada harç bitip inşaat paydos denildiğinde nasıl bir iş çıkacağını merak dahi etmez oldum.

Osmaniye’den emekli öğretmen arkadaşım Fatih Menderes Gedik ile dün o Çifte Minarelerin önünden geçerken dikkatimi çekti o inşaatın devam ettiği.

’’Yahu ben 2016’da da geldiğimde Çiftelerin önü böyle kapalıydı, halen daha kapalı. Ne yapıyorlar ki içeride bir türlü göremiyoruz’’ derken Fatih’e ne cevap vereceğimi bilemedim.

Vakıflar bari kongrenin 100.yılının yüzü suyu hürmetine burasını bu yıla bitirse de bakalım ne yapıp etmişler de bu kadar beklemek zorunda kalmışlar!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdem Altay 2019-07-10 08:31:50

Gömü arıyorlardır, bu kadar uzun süren peyzaj çalışması olmaz topu topu metre karesi belli. Senelerdir bitmek bilmedi.