ÇİFTÇİNİN HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞECEK

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun temelini attığı Sakalıkesik Ovası Sulama Projesi’nin yöre çiftçisine adeta bayram yaşattığını belirten Aziziye Tarım Müdürü Ümit Koç, sulamaya açılacak alanlarla bitki deseninin zenginleşeceğini söyledi.

13 Mayıs 2011 Cuma 13:37
ÇİFTÇİNİN HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞECEK
Aziziye’ye bağlı Sakalıkesik ve Özbek Mahalleri’nde gerçekleştirilen çifçi eğitim toplantısına katılan Tarım İlçe Müdürü Ümit Koç, bölge çiftçilerinin çok heyecanlı olduklarını kaydetti. Sakalıkesik Ovası’nın sulamaya açılacak olmasının çiftçilere bayram sevinci yaşattığını ifade eden Koç, “Kuru tarım arazilerinin suya kavuşacağını hayal eden çiftçilerin gözlerinin şimdiden sulandığına şahit olduk. Sulamaya açılacak alanlarla bitki deseni zenginleşecek, Ova’da patates üretimi ekonomik kazanç getiren bir ürün olacak” dedi.
Tarım İl Müdürlüğü’nce yürütülen İl Özel İdaresi Destekli Meyveciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında Aziziye’nin Alaca, Ermecik, Paşayurdu, Gelinkaya ve Eskipolat köylerinde toplam 2 bin 550 adet elma, armut, erik, kiraz ve vişne fidanlarını çiftçiye ücretsiz verdiklerini kaydetti. Koç, “Oluşturulan meyve bahçelerinin her türlü bakım, budama, zirai ve biyolojik mücadele konusunda teknik destek verilecek” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.