CHP'Lİ GENÇLERİN 90. YIL COŞKUSU

CHP Erzurum Gençlik Kolları, CHP’nin 90. kuruluş yıldönümünü kutladı.

11 Eylül 2013 Çarşamba 10:23
CHP'Lİ GENÇLERİN 90. YIL COŞKUSU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum Gençlik Kolları, CHP’nin 90.Yılı münasebeti nedeniyle il binasında kutlama yaptı. Kutlamaya CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, çok sayıda parti üyesi ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Kutlamada konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çapar konuşma yaptı. Çapar, “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu çınar CHP’nin 90. Yılı nedeniyle gençlik kollarımızın düzenlediği 90. Yıl kutlamasına hepiniz hoş geldiniz. Ulu bir çınardır CHP, emperyalizme karşı mücadele vermiş bir halkın ilk göz ağrısıdır, kurucusu da dünyanın en büyük lideri Mustafa Kemal’dir. Eğer bugün 80 milyon insanımız Batı Trakya’da ki Türk’ün durumunda değilse, eğer 1923’te kişi başına düşen milli gelir 70 dolardan, şimdi 2 bin 700 dolara ulaşmışsa, 1929-39 yılları arasında bütün dünyada sanayi üretimi yüzde 19 artarken, Kemalist Türkiye ‘de yüzde 96 artmışsa, eğer Türk işçisi batıdaki gibi çocuk yaşta yerin altında 14-16 saat çalışmamışsa, Eğer Türk kadını erkeğine eşitse, köle değilse ,seçme ve seçilme hakkını Fransız kadınından bile önce elde etmişse ,kadınlar bugün Türkiye’de vali,bakan ,başbakan bile olabiliyorsa bunu Mustafa Kemal’e ve Kemalist Cumhuriyet Halk Partisine borçluyuz. Bugün ezanlar düşman bayraklarının atında okunmuyorsa, Şeyhülislamlar fetva verip Kur an’ nın Türkçe basımını engelleyemiyorsa, bugün köy enstitülü binlerce köylü çocuğumuz kültür yaşamımıza damgasını vurabildiyse, 1923’ler de orta çağ karanlığında yaşayan bir toplum, bugün 21.yy aydınlığına bir ölçüde yaklaşa bilmişse, baskı rejimlerinden kaçan yüz binlerce bilim adamının bir zamanlar Kemalist Türkiye’yi seçmişse bunu Mustafa Kemal’e ve Kemalist Cumhuriyet Halk Partisi’ne borçluyuz.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 11.09.2013 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.