CHP'den oturma eylemi

CHP Erzurum İl Başkanlığınca, OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi gerçekleştirildi

admin
admin
16 Nisan 2018 Pazartesi 16:38
CHP'den oturma eylemi

CHP Erzurum İl Başkanlığınca, OHAL'in kaldırılması talebiyle basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

Erzurum'da, Yakutiye Kent Meydanında CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ve CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu eşliğinde bir araya gelen partililer, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" pankartı açtı.

CHP İl Başkanı Kızıloğlu, burada yaptığı açıklamada, Miraç Kandili'nde Müslüman coğrafyaya emperyalistlerin füzelerinin atıldığını, Müslüman bir ülke olarak bunun karşısında durulmadığını savundu.

Kızıloğlu, "Müslümanların üzerine füze yağıyor, biz müdahil olamıyoruz. Onun için anında, acilen demokrasiye, olağanüstü halin kalkmasına, hükümetimizden Türkiye'nin normalleşmesine, vatandaşlarımızın isteği ve talebi doğrultusunda demokrasinin ülkemizde tekrardan yerleşmesini önemle rica ediyoruz." diye konuştu.

Kızıloğlu'nun konuşmasının ardından "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" adlı ortak basın bildirisi okundu.

CHP Samsun Milletvekili Tekin de milletin birliği ve beraberliği devam ettiği sürece ezanların susmayacağını ve bayrağın inmeyeceğini bildirdi.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsüyle FETÖ'nün ülkede gerçekleştirmek istediği hain emelinin yıkıldığına hep beraber şahit olunduğunu anlatan Tekin, "Milletin birlik, beraberliği ve basireti sayesinde savuşturulmuş bir beladır." dedi.

Konuşmaların ardından slogan atan grup ellerindeki pankartla oturma eylemi yaptı.

Program, sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Oturma EylemiErzurum.chp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.