ÇEVRE HAYATI JANDARMANIN KORUMASINDA

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı emrinde bulunan Çevre Koruma Timi, Erzurum genelinde denetimlerini sürdürüyor.

08 Kasım 2013 Cuma 20:32
ÇEVRE HAYATI JANDARMANIN KORUMASINDA
Çevre Koruma Timi, çevre, doğal hayat ve ekolojik dengenin korunması ile çevre kirliliğinin önlenmesi maksadıyla Şenkaya İlçesinde yapılan Serge HES (Hidro Elektrik Santrali)in bulunduğu Penek akar su yatağında ve Hidro Elektrik Santralinin regülatör kapaklarından dere yatağına yeterli miktarda su bırakılıp bırakılmadığı ve çevreye etkileri ile ilgili denetim yaptı.

Yapılan denetimde HES’in regülatör kapaklarından dere yatağına yeteri miktarda su bırakılmadığından suda yaşayan balıkların oluşan küçük su birikintilerinde yaşamaya çalıştığı görüldüğü ve dere yatağında suda yosunlaşma meydana geldiğinden suda yaşayan canlıların tehlikeyle karşı karşıya kaldığı görüldü. Ayrıca yol kenarında gerekli güvenlik setinin tam yapılmadığı kış aylarında buzlanma olduğundan araçların regülatör göletine düşebileceği yönünde tespit yapıldı. Yapılan bu tespitlerin yazılı olarak ilgili kurumlara bildirileceği bilgisi edinildi.

Erzurum Jandarma Çevre Timinin önümüzdeki günlerde bölgede bulunan kum ve taş ocaklarında da denetimlerini sürdüreceği, çevre, doğal hayatı ve ekolojik dengeyi bozacak faaliyetlere karşı aralıksız denetimlerini sürdüreceği bilgisi edinildi.

Jandarma Çevre Timi Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Emine Çelik, çevreye olumsuz etkileri olan her türlü faaliyetleri yerinde tespit ederek çevre, doğal hayat, ekolojik dengenin korunması ve çevre kirliliği ile mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde yürüteceğini, çevrenin ve doğanın daha iyi bir yaşam haline getirilmesi için Jandarma Çevre Timinin denetimlerini sıklıkla yapacağı bilgisi edinildi.

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2013 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.