CENGİZ VE KORKUT'TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM BRİFİNGİ

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekillerinin aylık olarak düzenlediği toplantılarının 2013 yılına ait ilk buluşması bugün Ankara'da gerçekleşti.

11 Ocak 2013 Cuma 10:33
CENGİZ VE KORKUT'TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM BRİFİNGİ
Toplantıda TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve 5 kişilik teknik elemanı ile Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in yanı sıra Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş da katıldı. 

Başkanlığını Bakan Recep Akdağ'ın yaptığı ve AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, Fazilet Dağcı Çığlık ve Muhyettin Aksak'ın hazır bulunduğu toplantıda, Erzurum’un kentsel dönüşümde şu anda bulunduğu durum ile tarım ve hayvancılıkla ilgili problemler ve çözüm yolları görüşüldü.


TOKİ KONUTLARINDA YEREL MOTİFLER KULLANILACAK

Toplantıya davet edilen TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile teknik ekibinden, Erzurum’da uygulamaya konulan kentsel dönüşümle ilgili brifing alan Bakan Akdağ ve milletvekilleri, toplantıda hazır bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’ den, projelerle ilgili detaylı bilgiler aldılar. Erzurum ve ilçelerinde yürütülen projelerle yaklaşık 10 bin konut ve diğer hizmet binaları ile ilçelerde dar gelirlilere verilmesi planlanan sosyal konutların projelerinin durumu hakkında TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’den detaylarıyla bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca Bakan Akdağ ve milletvekilleri TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan binalarda yerel ve geleneksel motiflerin kullanılması konusunda da bir anlaşmaya vardılar.

Erzurum’un Hayvancılık ve tarımla ilgili problemlerinin çözümü ve bu yıl yaşanan ot ve saman sıkıntısı ile Erzurum’a giriş-çıkış yapan hayvanların hastalıklı olup olmadığının tespiti konularının da gündeme alındığı toplantıda, süt sığırcılığının yanında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması hususunda tedbirlerin alınması da karara bağlandı.


TARIM VE HAYVANCILIKTAKİ SIKINTILAR ERZURUM’DA MASAYA YATIRILACAK…

Erzurum’un hayvancılık yönünden daha da gelişmesini sağlayacak yeni projeler geliştirilmesi için ildeki ilgili kurumların işbirliği halinde yeni projeler üretilmesi amacıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi yönünde karar alan Bakan ve Milletvekilleri, özellikle sahada çalışan “TARGEM” personelinin daha etkin hale getirilmesi ve halkın bu konularda hızlı bir şekilde bilinçlendirmesi gerektiğini ifade ettiler..

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekilleri, Erzurum’da meraların daha verimli olarak kullanılması ve şehre giriş çıkış yapan hayvanların “brucella” hastalığı yönünden titizlikle incelenmesi amacıyla Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş’tan gerekli tedbirleri almalarını istedi.


ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ DE KUTLADILAR...

Bakan Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, Fazilet Dağcı Çığlık ve Muhyettin Aksak bugün Ankara’da gerçekleşen toplantıda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutladılar. Kamuoyunu bilgilendirmek gibi önemli bir görev üstlenen gazetecileri, yaz kış demeden gerektiğinde en zor şartlarda bile önemli hizmetler yapan tüm gazetecilerin bu anlamlı günlerini tebrik eden Akdağ ve milletvekilleri, tüm basın camiasına çalışmalarında başarı dilediler.

Editör

Son Güncelleme: 11.01.2013 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.