ÇAT’TA MUHTEŞEM SÜNNET ŞÖLENİ

Kısa adı AKDOĞU olan ve merkezi İstanbul’da bulunan Aktif Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği, doğduğu toprakları unutmayarak, sosyal sorumluluk çerçevesinde binlerce çocuğu sünnet ettiriyor.

22 Haziran 2011 Çarşamba 09:34
ÇAT’TA MUHTEŞEM SÜNNET ŞÖLENİ
İlki Çat’ta yapılan sünnet şöleninde Çatlılar, Erzurumlu sanatçılar Amir Yıldırım ve Murat Yıldız ile Hakkarili sanatçı Aydın Aydın ile coştu. Şölende Türkçe ve Kürtçe şarkı ve türkülerle halka unutulmaz dakikalar yaşatan sanatçılar büyük alkış aldı.
Erzurum’da bin 200 çocuğu sünnet etirmeyi programlayan Aktif Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (AKDOĞU) Başkanı Mehmet Işık,yaptığı konuşmada doğdukları topraklara vefa doyduklarını ve sadakatle bağlı kaldıklarını belirterek, bu gibi hizmetlerin devam edeceğini söyledi.
700 çocuğun sünnet edildiği törene Çat Kaymakamı Levent Yazıcı, Belediye Başkanı Şibli Saydın, Karayazı Belediye Başkanı Seyfettin Kırık, Erzurum İl genel Meclisi başkanı Bülent Taşkesenligil ve il genel meclisi üyeleri, Çat eski belediye başkanı Mirza Kurt, AKDOĞU Başkanı Mehmet Işık, derneğin genel sekreteri Av. Selami Kurt, başkan yardımcıları Hasan Kızılkaya, Hadi Işık, Hakkı Baran, Dr. Harun Kaya, Selami Kocabaş, A.Gafur Erkaymaz, Hüsamettin Ağar, Aydın Razi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Çat Yatılı Bölge Okulunda yapılan tören, bini aşkın davetliye verilen yemek ikramının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ı ile başladı.
Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra konuşmaları takiben sanatçılar sahne alarak adeta halkı coşturdu.
Merkezi İstanbul’da bulunan ve 2006’ da kurulan Aktif Doğu Anadolu Sanayici ve İş adamları Derneği (AKDOĞU) Başkanı ve Erzurumlu iş adamı Mehmet Işık,” bizler Anadolunun çeşitli yerlerinden İstanbul’a göç eden ve ekmeğini kazanan insanlarız. Doğduğumuz yeri unutamayız. Doğdumuz topraklara maddi ve manevi katkı sağlamak ve hemşehrilerimizi sevindirmek adına kendi memleketimizde ve kendi ilçemi de unutmadığımızı belli etmek için böyle bir organizasyon tertip ettik” dedi.
70 üyeli sanayici ve işadamları derneğinin (AKDOĞU) üyeleri Erzurum, Erzincan, Bingöl, Muş, Van, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Tunceli, Batman gibi doğu illerinden oluşuyor. Derneği oluşturan üyeler, Sanayi, İmalat, Tekstil, Elektrik-Elektronik, Metal, Sağlık gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.
AKDOĞU’nun genel sekreteri Av. Selami Kurt ise, “dernek olarak kendi insanımıza sahip çıkma amacı güdüyoruz. Bizler sünnet edeceğimiz çocukların kıyafet, yemek, şölen gibi her türlü hizmetini üstlendik. Yarın da (bu gün) Karayazı’da 500 çocuğu sünnet ettireceğiz. Böylece 1200’ü aşkın çocuğu sünnet ettirmiş olacağız. Tabi bu bir ilktir. Allah nasip ederse başta Erzurum olmak üzere ileriye dönük olarak Doğuya elimizden gelen katkıyı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.