ÇAT BELEDİYESİ’NDEN MUHARREM AYI’NA ÖZEL İFTAR PROGRAMI

Çat Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla özel bir iftar organizasyonuna imzasını attı. Palandöken’de bir otelde gerçekleştirilen programda, ülkenin birlik ve beraberliği, huzur ve kardeşliği için dualar edildi.

21 Ekim 2015 Çarşamba 17:48
ÇAT BELEDİYESİ’NDEN MUHARREM AYI’NA ÖZEL İFTAR PROGRAMI
Çat Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla özel bir iftar organizasyonuna imzasını attı. Palandöken’de bir otelde gerçekleştirilen programda, ülkenin birlik ve beraberliği, huzur ve kardeşliği için dualar edildi. 

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Erzurum’da bir ilke daha imzasını attı. Ramazan ayında ilçede kurduğu çadırlarla binlerce kişiye iftar yemeği ikramında bulunan Çat Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla özel bir iftar organizasyonu gerçekleştirdi. Erzurum’un dört bir yanındaki vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programa Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Başkan Yardımcısı M. Mazhar Özdemir, Çat Belediyesi Meclis üyeleri CHP İl Eski Başkanı Tacettin Kızıloğlu CHP Erzurum Milletvekili adayı Orhan Bozkurt, Haydar Bulut Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kemal Demir, Baba Mansur Ocağı Derneği’nden Pir Kur Hüseyin Altıncı Postnişin Dedesi Ali Seven Dede, davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“MUHARREM AYI ÇOK ÖNEMLİ BİR ZAMAN DİLİMİ”

İftar duasını Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demir’in yaptığı programda konuşan Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, bir toplumu ayakta tutan yegane faktörün milli ve manevi değerleri olduğunu ifade ederek, “Biz bu değerlerimize sahip çıktığımız sürece huzurumuzu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç bozamaz” diye konuştu.

Muharrem ayının İslam alemi için büyük bir önem taşıdığını anlatan Başkan Kılıç, “Bu ay Müslümanlar için çok anlamlı ve de çok önemli bir zaman dilimi. İslam tarihi boyunca yaşanan önemli hadiseler hep bu aya müsadif olarak gerçekleştiği gibi, Sevgili Peygamberimizin mübarek torunu Hazreti Hüseyin Efendimiz ve Ehli Beyt ahalisinin katli de yine bu ay içerisinde cereyan etmiştir. Bu sebeple bu büyük acı ciğerimizdedir, yüreğimizdedir.” ifadelerini kullandı.

KILIÇ: BERABERLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ

Türkiye’de belli kesim ve çevrelerin toplumu ayrıştırmaya, ötekileştirmeye çalıştığını ileri süren Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, “Biz bir oldukça, beraber oldukça, milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkıya sarıldıkça bizim birliğimizi kimse bozamaz. Erzurum birlik ve beraberlik için de Alevi’si, Sünni’si, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i bütün bu etnik gurupları bağrına basan önemli bir şehirdir. Birlik ve beraberliğimizi hiç kimse bozamaz” dedi.

Başkan Kılıç’ın konuşmasının ardından Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kemal Demir, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Program, davetlilerce yapılan teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 21.10.2015 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.