ÇAT BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ’TAN KANDİL MESAJI

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Alem-i İslam'ın mübarek Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum" dedi.

admin
admin
21 Aralık 2015 Pazartesi 18:06
ÇAT BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ’TAN KANDİL MESAJI
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Alem-i İslam'ın mübarek Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum" dedi. 

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Kılıç mesajında, kandillerin Müslümanlar için ulvi ve bir o kadar da müstesna zaman dilimlerinden olduğunu belirterek, "Mevlid Kandili ki; Sevgili Peygamberimizin yeryüzünü şereflendirmesinin sene-i devriyesidir. Bu gün alemler için müjdedir, kurtuluşun nuru ve ışığıdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç, mesajında şunları kaydetti: "Salı gününü Çarşamba'ya bağlayacak olan gecede idrak edeceğimiz Mevlid Kandili, rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı mukaddes bir zaman dilimidir. Bu gece yeryüzünün karanlıktan aydınlığa, insanlığın gafletten kurtuluşa ve alemlerin rahmetle müjdelendiği bir gecedir. Biz inananlara bu gecede sunulan fırsat ise, İslam Alemi'nin huzuru ve selameti için dua ve niyazda bulunmak ve Rahmet Peygamberi'nden şefaat dilemektir. Mevlid Kandili, Sevgili Peygamberimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve kendimizi baştan aşağı yenileme zamanıdır. Çünkü Sevgili Peygamberimiz yaşayışıyla, hiçbir ayrım yapmadan herkesi doğruya ve kurtuluşa çağırmasıyla insanlığın önünde aydınlık bir devir başlatmıştır. Ümit ediyor ve diliyoruz ki; bir kez daha idrak edecek olmaktan büyük bir mutluluk ve haz duyduğumuz Mevlid Kandili, birliğimize, beraberliğimize, huzur ve kardeşliğimize vesile olsun. Gecemiz mübarek olsun, kutlu olsun, Alem-i İslam için hayırlara vesile olsun." 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.