ÇANAKKALE ZAFERİNİN 97. YILDÖNÜMÜ

Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü Erzurum'da Kars Kapı Şehitliğinde düzenlenen törenle kutlandı.

18 Mart 2012 Pazar 14:41
ÇANAKKALE ZAFERİNİN 97. YILDÖNÜMÜ
Kars Kapı Şehitliğinde düzenlenen törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Yusuf Kaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, askeri erkan ve şehit yakıları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende askerler tarafından Saygı atışı yapıldı. Daha sonra şehitliğe çelenk sunumu yapılarak günün anlam ve önemine binayen konuşmalar yapıldı.
Tören şehitlerin mezarları kırmızı karanfiller bırakılıp dualar edilmesiyle son buldu.

ERZURUM ŞEHİDİNİ BEKLİYOR
Öte yandan, Afganistan'da düşen helikopterde şehit düşen Erzurumlu Şehit Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun mezarı Kars Kapı Şehitliğinde kazıldı. Erzurum Şehit Uzman Çavuş Vurucu'nun cenazesini bekliyor. Ankara'da yapılacak törenin ardından Erzurum'a gönderilecek şehit cenazesinin Salı günü toprağa verileceği belirtildi.
Şehit acısının hiç dinmediğini ifade eden şehit annesi, "17 yıl önce şehit düştü Çukurca'da benim oğlum. Bu acı dinmek bilmiyor. Bakın Afganistan'da şehit olan askerimizin mezarı kazıldı. Buraya bir şehit daha gömeceğiz" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 18.03.2012 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.