BUZ SARKITLARINA KESİN ÇÖZÜM

Erzurum’daki buz sarkıtı terörü, tarihe karışıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan çalışmayla çatılarda buz sarkıtı oluşmaması için mülk sahiplerine rezistans sistemi zorunluluğu getirilecek.

11 Nisan 2012 Çarşamba 15:29
BUZ SARKITLARINA KESİN ÇÖZÜM
Cumhuriyet Caddesi ve Gürcükapı’da Ağustos ayına kadar pilot uygulama şeklinde yürütülecek olan çalışma, 1 Ağustos’tan itibaren yasal bir zorunluluk haline gelecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, son yıllarda insanların can güvenliğini tehdit eder bir boyuta ulaşan buz sarkıtlarıyla ilgili olarak radikal tedbirlere başvurulacağını bildirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği Cumhuriyet Caddesi ve Gürcükapı’da pilot uygulama başlatılacağı bilgisini veren Başkan Küçükler, “Bu bölgelerdeki bina ve apartmanların çatılarında rezistans sistemi uygulanması için mülk sahiplerine tebliğde bulunulacak ve Ağustos ayı başına kadar süre tanınacak. Eğer mülk sahipleri bu süre zarfında bina ve apartmanlarının çatıları için söz konusu sisteme geçiş yapmazlarsa, Büyükşehir Belediyesi olarak bu işi biz üstleneceğiz. Ancak bina ve apartman yönetiminden maliyetin iki katını almakla birlikte, ayrıca encümen kararıyla bir de para cezası uygulayacağız” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ¬BUZ SARKITI SORUNU, ÇOĞUNLUKLA ESKİ YAPILARDA
Erzurum’da son yıllarda yapılan yeni konutlara ait çatılarda bu ayrıntıya dikkat edildiğini, çatılarında buzlanmanın oluştuğu binaların ise, çoğunlukla eski yapılardan oluştuğunun altını çizen Küçükler, “Bu tür binalarda çatıların yeniden dizayn edilmesi şeklinde bir yaptırım uygulamak çok zor. Yeni binalarda ise çatı katları zaten buz sarkıtları oluşmayacak şekilde tasarlanıyor ve bu konuya özellikle dikkat ediliyor” dedi.
İlk etapta Cumhuriyet Caddesi ve Gürcükapı’da yürütülecek olan çalışmanın, daha sonra şehrin genelini kapsayacağını vurgulayan Başkan Küçükler, “Uygulamaya geçilmesiyle birlikte Erzurum’da çatılardan sarkan buzlar artık korkutmayacak. Rezistans sistemi sayesinde çatı uçlarında artık buz sarkıtları oluşmayacak, çünkü bu sistem ısıtma yoluyla buzlanmanın önüne geçecek” dedi.
Başkan Küçükler, uygulamanın aynı zamanda özellikle yaya kaldırımlarındaki buzlanmanın da önüne geçeceğini sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 12.04.2012 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.