BÜYÜKŞEHİR’İN ÇEVRE TİMLERİ İŞ BAŞINDA

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sivrisinek, karasinek, kene ve diğer haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarını artırdı.

04 Ağustos 2015 Salı 03:33
BÜYÜKŞEHİR’İN ÇEVRE TİMLERİ İŞ BAŞINDA
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sivrisinek, karasinek, kene ve diğer haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarını artırdı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, aşırı sıcaklarla birlikte artan sivrisinek, karasinek, kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ağırlıklı olarak merkez ilçeler ve mahallelerde ilaçlama çalışması yapan ekipler, vatandaşların talepleri doğrultusunda gece gündüz demeden ilaçlama yapıyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlar, tarım ve hayvancılık bölgeleri, bataklık ve sulak alanlarda biyosidal mücadele gerçekleştiren ekipler, insan yaşamını etkileyen alanları dezenfekte ediyor. Yetkililer, ilaçlama çalışmalarının ağustos ve eylül aylarında da devam edeceğini bildirdi. 

62 MİLYON METREKARELİK ALAN İLAÇLANDI

Büyükşehir’in Çevre Timleri, il genelinde 62 milyon metrekarelik alanı ilaçladı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, haşereyle mücadele çalışmasını mayıs ayında başlattı. Üç aydır süren ilaçlama çalışmasında il genelinde toplam 62 bin dönümlük (62 milyon metrekare) alan dezenfekte edildi. Cami, mescid, adli, idari ve askeri alanlar gibi çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarda ilaçlama yapan Çevre Timleri, temmuz ayı sonunda toplam 6 bin 745 metrekarelik kapalı alanı da ilaçladı. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçların kullandığı haşereyle mücadele çalışması eylül ayı sonuna kadar devam edecek.

Editör

Son Güncelleme: 04.08.2015 03:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.