BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘MAHYA’ AÇILIMI

Ramazan ayının sembollerinden olan mahyalar, Erzurum’daki camilerde olmasa da, Cumhuriyet Caddesi’nde boy göstermeye başladı.

06 Temmuz 2014 Pazar 11:38
BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘MAHYA’ AÇILIMI
Ramazan ayının sembollerinden olan mahyalar, Erzurum’daki camilerde olmasa da, Cumhuriyet Caddesi’nde boy göstermeye başladı.
Tarihi 450 yıl öncesine dayanan, Ramazan ayının sembollerinden mahyalar Erzurum’da minarelerdeki yerini alamadı. Erzurum’da on bir ayın sultanı Ramazan için Cumhuriyet Caddesi’ne mahya asılması vatandaşların beğenisini toplarken, mahyalar üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ismine de yer verilmiş olması dikkatlerden kaçmadı.
Genellikle Ramazan ayında camilerin iki minaresi arasına konulan ışıklı yazı olarak bilinen mahyalara özlü söz ve hadisler yazılıyor. Cumhuriyet Caddesi’ne asılan mahyada,  “Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun- Mehmet Sekmen- Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı” yazısı yer alıyor. Erzurum halkı, Cumhuriyet Caddesi’nin yeni ışıklandırma sisteminden duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu konuda Başkan Sekmen’e teşekkür ettiklerini söylediler. Vatandaşlar, Ramazan ayının görsel güzelliklerinden olan mahyalar konusunda da ayrı bir sevinç yaşadıklarını anlatarak, “Erzurum’daki belli başlı camilerde çok eskiden mahyalarımız vardı. Sonradan kaldırıldı ve bir daha yerlerine koyulmadılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in, camilerimizde olmasa da, şehrin muhtelif noktalarında yapılan düzenlemelerle mahya geleneğimizi yeniden canlandırmış olması bizleri çok memnun etti. Ancak gönül isterdi ki, mahyaların üzerinde kurumun ve başkanın isimleri yerine bu işin ruhuna uygun hadisler ya da veciz ifadeler yer alsaydı. Böylece mahyalara yıllardır duyduğumuz özlemi gidermiş olurduk. Yine de olsun, hiç yoktan iyidir” diye konuştular 

Editör

Son Güncelleme: 06.07.2014 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.