BÜYÜKŞEHİR'DEN FESTİVAL GİBİ RAMAZAN EĞLENCESİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan ayı kültür ve sanat etkinlikleri, festival havasında geçiyor.

14 Temmuz 2013 Pazar 15:32
BÜYÜKŞEHİR'DEN FESTİVAL GİBİ RAMAZAN EĞLENCESİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan ayı kültür ve sanat etkinlikleri, zengin içerik ve alternatif eğlencelerle 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor. Palandöken ilçesi Yıldızkent semtindeki Kuğulu Park’ta gerçekleştirilen ikinci etkinlik, festival havasında geçti. Ramazan sofralarının feyiz ve bereketinde iftarlarını açan Erzurumlular, burada kurulan eğlence platformuna akın etti. Kentin geleneksel Ramazan gecelerini manevi atmosferde bir kez daha teneffüs eden vatandaşlar, semaver çayı eşliğinde keyifli bir gece yaşadılar. Çocukların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Hacivat ve Karagöz gösterisiyle başladı. Petersburg Sokak Sirki ve Kenya Akrobasi Gurubunun gerçekleştirdiği gösteri gecede büyük beğeni topladı. İslam dünyasının âlimlerinden İbrahim Hakkı Hazretleri ve Yunus Emre’nin anlatıldığı tasavvuf gösterisiyle devam eden gece, mahalli sanatçıların konseri ve şiir dinletisiyle sona erdi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin şehir tarihinin anlatılması için tasarladığı Kültür Otobüsü, Ramazan ayı kültür ve sanat etkinliğinde görücüye çıktı. İçerisinde; Erzurum’un yetiştirdiği maket sanatçılarından Doğan Hattatoğlu’nun tasarladığı tarihi eser maketlerinin yer aldığı Kültür Otobüsü, yöre sakinlerince ziyaret edildi.
Ebeveynler, gelişim çağındaki çocuklarına maketleri göstererek Erzurum’un tarihini anlattılar. Bu arada Kültür Otobüsünde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımları anlatan tanıtım katalogları, il bülteni ve çeşitli hediyeler de vatandaşlara dağıtıldı.

Editör

Son Güncelleme: 14.07.2013 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET POLAT 2013-07-14 18:32:42

eskiden teravihten sonra evlerde çaylı sohbetler vardı fıkıh tarih vs. şimdi ise herşey maskaralığa dökülmüş siyasette rekabet adına insan kendini ateşe atar mı bunların yerleri nasıldır bilemem amma ramazan bereket, rahmet ve mağfiret ayıdır. bir insan belediye başkanı oluyor diye insanlara güzel görüneyim diye oy potansiyelim artsın diye böyle şeyleri yapıyor. bi bakın bakalım yakutiye kent meydanina kadin kiz erkek delikanli hep bir arada islamin hangi hangi̇ fikih ki̇tabina siğdiracaklar ve kendileri bu yaptiklariyla allah tan nasil mağfiret ve merhamet dileyecekler.