BÜYÜKŞEHİR’DEN DEV YATIRIMLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’a kazandırılacak olan 200 milyon dolarlık yatırımı açıkladı.

22 Haziran 2011 Çarşamba 18:20
BÜYÜKŞEHİR’DEN DEV YATIRIMLAR
Erzurum’daki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri, haber ajanslarının bölge müdürleri ve muhabirleriyle bir araya gelen Başkan Küçükler, MNG Holding’le yaptıkları yatırım anlaşması sonucunda dünyanın üçüncü büyük eğlence merkezi ve şehir otelini Erzurum’a kazandıracaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MNG Holding ile 200 milyon dolarlık yatırım anlaşması yaptıklarını açıkladı. "Beni heyecanlandırıyor" dediği proje içinde tarihi Çifte Minareli Medrese'nin benzeri bir otel bulunduğunu anlatan Başkan Küçükler, ikiz kulelerde dünyanın üçüncü eğlence merkezinin kurulacağını bildirerek, "Türkiye'nin önemli bir holdinginin kış turizminde marka olan Erzurum'a yatırım yapacak olması kenti uçuracaktır." dedi.

KÜÇÜKLER, DEV YATIRIM ANLAŞMASINI DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Müceldili Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarını daha anlamlı kılacak çok önemli bir projeyi paylaşmak istediğini bildirdi. Kış sporları için Erzurum'a 650 milyon dolarlık yatırım yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MNG Holding ile çok önemli bir proje için anlaştıklarını ve bu sayede kente 200 milyon dolarlık yatırım yapılacağını belirtti. Şehirlerarası otobüs terminalini hava limanı yolu üzerine taşıyacaklarını, yerine Çifte Minareli Medreseyi andıran yaklaşık 25'şer katlı ikiz kule yapılacağını anlatan Küçükler, "Şehirlerarası otobüs terminalinin olduğu alanı Türkiye'nin markası olan bir holdinge verdik. Türkiye'de, turizm sektöründe önemli yatırımları bulunan MNG Holding'in Erzurum'a yatırım yapacak olması açıkçası bizi çok heyecanlandırıyor. Böyle büyük bir marka, Erzurum'un simgesi olan Çifte Minareli Medreseyi ilham alarak kentin siluetini değiştirecek ikiz kule yapacak. İkiz kulelerde, şehir oteli, AVM ve rezidansın yanı sıra Türkiye'nin önemli eğlence merkezlerinden biri Erzurum'da olacak. Bu önemli proje, sadece Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne hitap etmeyecek. Bu proje sayesinde İran, Gürcistan ve Azerbaycan gibi komşu ülkeler de Erzurum'a akın edecek. Eğlence merkezi, AVM ve şehir otelinin yapılması Erzurum için ayrı bir değer katacak. Biz bu yatırımın yeriyle ilgili ihaleyi 27 milyon 300 bin liraya yaptık. Böyle bir çalışma inşallah şehrimize büyük imkanlar getirecek. MNG holding, artık Erzurum'u düşünüyor ve yatırım yapıyor. Büyükşehir Belediyesi de en büyük destekçisi oluyor. Bu firmayı sonuna kadar destekleyecek. "

YENİ OTOBÜS TERMİNALİ, 4 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANARAK TESLİM EDİLECEK
MNG Holding'in yaklaşık 10 milyon TL'ye tamamlanacak yeni otobüs terminalini tek kuruş almadan Kuzey Çevre yolu üzerinde yaparak Büyükşehir Belediyesi'ne 4 ay gibi bir süre içinde devredeceğini vurgulayan Ahmet Küçükler, terminalin taşınmasının ardından firmanın eski terminalde 67 dönümlük arsaya sahip olacağını bildirdi. Böylece şehirlerarası otobüslerin kent merkezine giremeyeceklerini ve çevre yolunu kullanacaklarını aktaran Küçükler, hava limanı ile otobüs terminali arasında sürekli ring seferi olacağını belirtti. Hafif raylı sistemle bu projelerin desteklemek için çaba harcadıklarına işaret ederek Ahmet Küçükler, yeni terminalin yerini 1 milyon 200 bin liraya kamulaştırdıklarını, MNG Holding'in 5 ile 10 gün içerisinde yeni otobüs terminalin temelini atacağını dile getirdi.

MNG HOLDİNG, DAHA ÖNCE İNŞA ETTİĞİ İKİ SARAYA MEDRESEYİ DE EKLEYECEK
MNG Holding, Türkiye'de ilk olarak Topkapı Sarayı'nın ikizini Antalya'da 'World Of Wonders Topkapi Palace' adı ile hizmete açtı. 'WOW Topkapi Palace' ile yakaladığı başarıyı Bodrum'da açtığı 'WOW Bodrum Resort' ile sürdüren MNG Holding, 2002 yılında Bodrum'da ikinci bir oteli zincire dahil ederek, otel sayısını 3'e, yatak kapasitesini 3 bine çıkardı. Temalı otellerin gördüğü ilgi üzerine projeyi devam ettiren MNG Holding, 2003 Nisan ayında Kremlin Sarayı'nın ikizi WOW Kremlin Palace'ı Antalya'da WOW Topkapı Palace'ın hemen yanında faaliyete açtı. Şirket, Erzurum'un simgesi olan Çifte Minareli Medrese'nin benzerini kent girişine inşa edecek.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.