BÜYÜKŞEHİR’DEN CENAZE HİZMETLERİNDE YENİ BİR YATIRIM DAHA

admin
admin
19 Kasım 2016 Cumartesi 13:24
BÜYÜKŞEHİR’DEN CENAZE HİZMETLERİNDE YENİ BİR YATIRIM DAHA
Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentte yürüttüğü yatırım seferberliğine devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, cenaze hizmetlerindeki yüksek kalite öngörüsünü hayata geçiren Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı yürüttüğü proje kapsamında Mezarlık Şube Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası ile Kur’an Kürsüsü, düzenlenen sade bir törenle açıldı. Törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile diğer yetkililer katıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, açılışta yaptığı konuşmada, “Hizmetleri ölülerimize de yani dünyadaki hizmetini tamamlayıp Ukba’ya göç eden insanımıza da yapıyoruz” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Kıraç, şunları kaydetti: “Erzurum’da göreve başlayınca değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in, ‘Bir bakın mezarlıklarımızın durumu nedir, ne değildir’ şeklindeki talimatlarıyla hemen çalışmalara başladık. Önce bir rapor sunduk, sonra kolları sıvadık; şuanda sizlerin de gördüğü güzel hizmetleri yaptık. Şuan Erzurum’da verilen mezarlık hizmetlerinin hiç biri Türkiye Cumhuriyeti’nde, İstanbul’da dâhil olmak üzere verilmiyor. Bunda çok iddialı konuşuyoruz. Gördüğünüz Kur’an Kürsüsü yontma taştan yapılmış ve burada her gün hafızlar tarafından bir Kur’an-ı Kerim hatmi okunmaktadır. Ülkemizde sadece Topkapı Sarayı’nda 24 saat hatim okunmaktadır. İşte ikincisi de Erzurum’da oldu. İddialıyız, 24 saat Kur’an-ı Kerim’in hatmedilmesi Erzurum’da devam edecek. Bizim bir misyonumuz var; cenazesi olan hemşerimiz buraya geldiğinden itibaren o kişiyi en iyi şekilde karşılayıp, istirahat edeceği salonumuza alıp, onun acısını paylaşmak. Buradaki hocalarımız ona telkinde ve ikramda bulunmak suretiyle belediyemizin misyonunu yerine getiriyorlar. Vizyonumuz ise; ‘Hizmet bizim işimiz’ Biz hizmet yapmak durumunda olan yerel yöneticileriz. Hizmetin en iyisine layık olan Erzurum halkımızdır, Dadaşlardır. Allah’ın izniyle Erzurum halkına hizmetin en iyisini vermek durumundayız.”
“DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Belediyecilik, doğumdan ölüme kadar vatandaşın hayatını kolaylaştıran, onu rahat ettiren hizmetlerin genel adıdır. Biz de görevi devraldığımızdan itibaren, ‘Bu hizmetleri nasıl kolaylaştırırız, hemşerilerimizi hizmet alırken nasıl mutlu ederiz?’ bunun gayreti içerisindeyiz. Madem doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmamız söz konusu, ‘Ne yapabiliriz?’ onun gayreti içerisindeyiz. Hamdolsun Valimiz ve diğer kurum yöneticilerimizle hep beraber el ele bu şehri farklı bir noktaya taşıyacağız. Madem atalarımız burayı bir serhat şehri, bir kale şehri yapmışlar biz de bu kale şehre uygun, bu serhat şehre uygun, kahraman Dadaşlara uygun yatırımları yapmak zorundayız. Allah’ın izniyle bunu el ele, gönül gönüle vererek gerçekleştireceğiz. Bu şehri süratli bir şekilde kalkındırmaya talibiz. Allah’ın izniyle bunu da başaracağız. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Son yüzyılın en büyük teşviki şehrimize verildi. Ne kadar teşekkür etsek, ne kadar takdir etsek azdır. Biz bu şehre yatırımları getirebilmek için gece gündüz demeden yoğun gayret gösteriyoruz. Ankara’da bakanlarla, bakan yardımcılarıyla, müsteşarlarla, bürokratlarla görüşmeler ve toplantılar yapıyoruz. ‘Bu şehre yatırımları nasıl getireceğiz, nerede aksaklık var?’ bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu şehri seviyorsak, dedikodu yerine bu şehirde taş üstüne taş koyalım. Biz bu şehri kalkındırmak için çalışıyoruz. Bizim işimiz gücümüz bu şehri kalkındırmak için çalışmaktır. Çalışmaları engellemek için dedikodu yapan insanlara fırsat vermemeliyiz, dedikodu yapanları da susturmalıyız.”
BÜYÜKŞEHİR TÜRKİYE’DE BİR NUMARA”
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yerel yönetimde bir marka olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye hizmetlerinde Türkiye’de öncü konumundayız. Geçen hafta Genel Merkezimiz bana bir rapor sundu. ‘Karneniz bu’ dedi. Türkiye’de bir numarayız. Hamdolsun… Devam edeceğiz, çünkü bizim işimiz bu… Biz sadece dirileri değil ölülerimizi de yâd etmek üzere çalışıyoruz. ‘Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ işte burada 24 saat Kur’an okutuyoruz. Şuanda 24 saat Kur’an okunuyor, inşallah devam edecek. ‘Bizden evvel bu şehre hizmet eden kim varsa hepsinden Allah razı olsun’ diyor, hepsini hürmetle, sevgiyle, saygıyla yâd ediyoruz. Yerel yönetimler, insan topluluklarının ortak ve yerel nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulan kurumlardır. İnsan odaklı yönetim anlayışımızın temelinde kuşkusuz vatandaşlarımızın memnuniyeti bulunmaktadır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar halkımızın istek, talep ve ihtiyaçlarını yerine getirerek mutlu, müreffeh ve her alanda gelişmiş bir Erzurum için gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız; yaşanabilir ve yüksek standartlarda yenilenmiş bir kent inşa etmektir.”
YENİ HİZMET BİNASININ ÖZELLİKLERİ
Sekmen, konuşmasında yeni hizmet binasının özelliklerini de anlattı. Sekmen, şöyle konuştu: “4 gasılhane, 12 morg, 60 kişilik toplantı salonu, müdür odası, bekleme salonu, mescit, erkek imam odası, bayan hocaların odası, arşiv ve diğer birimlerin yer aldığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Yeni Hizmet Binamız şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, cenaze hizmetlerinde Türkiye’de model teşkil eden bir konuma ulaşmıştır.
Cenaze definin de ücret almaksızın yerine getirilen bu hizmetlerde temel hedefimiz, yüksek memnuniyet ilkesidir. Bakınız 12 cenaze nakil aracı, cenaze yıkama aracı, 10 erkek ve 3 bayan hocamızla halkımıza en üstün hizmeti sunmaktayız. İzzet ve ikramdan, taziye çadırına, hava ve karayoluyla cenaze nakil işlemlerinden peyzaj ve çevre düzenlemesine varıncaya kadar cenaze hizmetlerinde modern bir kalite standardına ulaştık. Vatandaşlarımızın en acılı gününde ailelerimizin üzüntüsünü paylaşıp, ebediyete intikal eden cenazeler için Kur’an kürsülerinde 24 saat Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Doğarken yavrularımız için nasıl ki fidan dikiyorsak, sonsuzluğa uğurladığımız mevtaların ismini de yine fidanla yaşatıyoruz.”
“BÜYÜKŞEHİR ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYOR”
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin çok güzel işler yaptığını kaydetti. Vali Azizoğlu, şöyle dedi: “Geldiğim günden beri Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini sık sık görüyorum. Bu hizmet de dünyadaki ömrünü tamamlamış, ahirete intikal eden kardeşlerimizin acılı ailelerinin ve yakınlarının o esnadaki sıkıntılarını, problemlerini sıfıra indirip, Büyükşehir Belediyesi’nin bu manada çok güzel hizmetler yapmasını temin eden bir yatırım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Konuşurken arkadaşlar, ‘O kadar güzel ve nezih bir mekân olmuş ki insanın nerdeyse ölesi geliyor’ dediler. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi insanın doğumundan ölümüne kadar belediye hizmetleri her zaman lazım… Batı ülkelerinde ölmek gerçekten külfetli ve masraflı… Bir ölüm 5-10 bin dolara mal oluyor. Görüyorsunuz Erzurum’umuzda, Allah geçinden versin, birisi rahmete kavuşunca Büyükşehir Belediyemizin Mezarlık Hizmetleri ekibi o cenazeyi alıyor, cenaze yakınlarına hiçbir külfet ve masraf yaptırmadan tüm işlemlerini ücretsiz yapıyor. Cenaze hizmetleri ve defnini gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da yaşayanlar için işlerin hemen hemen hepsini tamamlamış, ölülerin de hizmetlerini en iyi şekilde yapıyor. Hakikaten teşekkür ve tebrik ediyorum. Mezarlığımıza çok güzel ve nezih bir bina yapmışlar. İçerisinin fonksiyonları da gerçekten çok iyi… Ellerine sağlık. Güzel bir yatırım yapmışlar.” Konuşmaların ardından Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası ile Kur’an Kürsüsü’nün açılışı yapıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.