Büyükşehir’den büyük hamle

Şehrin Doğu yakası ya da diğer adıyla eski Erzurum yeni baştan ihya edilecek.

admin
admin
14 Temmuz 2020 Salı 08:45
Büyükşehir’den büyük hamle

üyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ”Artık şehrin Batı’sı değil Doğu’su Erzurum’un yeni cazibe merkezi olacak” dedi.

MAHALLEBAŞI “ÖTEKİ” OLMAKTAN KURTULUYOR

Son yıllarda şehrin Çatyolu civarında hızla yeniden şekillenmesi ve bunun sonucu olarak da şehrin Doğu yakasının adeta “ıssız ada”ya dönüşmesi, binlerce vatandaşı olduğu gibi sonunda Büyükşehir ve Yakutiye belediyelerini de harekete geçirdi. Başta Hacıcuma, Narmanlı, Mahallebaşı, Gölbaşı, Şehitler, Dağ Mahallesi ve Gülahmet olmak üzere, ciddi boyutlarda kamulaştırma yapılan mahallelerde, aynı isimlerle yeni semtler ve mahalleler kurulacak. Başkan Sekmen, yeni şehir yapılanmasında şehrin Doğu’nun Erzurum’un cazibe merkezi olacağının altını çizdi.

BAZI KAMU KURULUŞLARI DA ORAYA GİDECEK

Büyükşehir Belediyesi ve projenin bir tarafı olan Yakutiye Belediyesi ile TOKİ çok kapsamlı bir anlaşmaya vardı. Buna göre, TOKİ söz konusu mahallelerde tarihi dokuya uygun biçimde çarşılar ve otantik görünümlü konutlar inşa edecek. İlk etapta 500 konut ve 300 dükkandan oluşan çarşılar yapılacak.

ERZURUM GÖÇ VERMEYİP GÖÇ ALACAK

Ancak bu proje dükkan ve konuttan ibaret olmayacak. Zaman içerisinde buralarda sağlık ve eğitim kuruluşları, spor tesisleri, kültür merkezleri de yapılacak. Ayrıca bazı kamu kuruluşlarının yeni hizmet binaları da bu eski mahallelerde konuşlandırılacak. Büyükşehir’in yaptığı çalışmaya göre, birkaç yıldan beri ciddi biçimde nüfus ve ticaret erozyonuna uğrayan eski semtler, on yıl içerisinde yeniden canlı ve ticaretin hareketli olduğu yerler haline getirilecek. Bu da yeni göçleri engelleyeceği gibi şehrin göç almasına bile sebep olacak.

Kaynak: Palandöken

Editör

Son Güncelleme: 15.07.2020 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şahin öner 2020-07-14 11:15:16

10 yıl önce hazırladığım imar planlarına daha yeni dönülüyor. Buna da şükür. Ahmet Küçükler ve Ali korkut anlayamamıştı önemini.