BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR YATIRIM DAHA: 8. ARAÇ FİLOSU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, makine parkını yenilemeye devam ediyor. 43 iş makinasından oluşan 8. Araç Filosu’nu düzenlediği sade bir törenle kamuoyuna tanıtan Büyükşehir Belediyesi, yeni araçlarla birlikte filosunu 830’a çıkardı.

admin
admin
14 Aralık 2016 Çarşamba 00:16
BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR YATIRIM DAHA: 8. ARAÇ FİLOSU
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, törende yaptığı konuşmada, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi modern teknolojiyi yakından takip ediyor” dedi. Genel Sekreter Kiremitci, şunları kaydetti. “İki buçuk yıllık görev süremizde 8. Araç filomuzu hizmete sunuyoruz. 7. Araç filomuzun tanıtım programından bugüne 43 araç almışız. Greyderler, kar bıçaklı kamyonlarımız, yükleyicilerimiz, roderlerimiz, dört çekerli araçlarımız, ambulanslarımız var. Toplamda 830 araca ulaşmışız. Başkanımızın 30 Mart 2014’te görevi devraldığından bugüne kadar araç filomuzu ikiye katlamışız. Bu araçlarımızın bir kısmını yeni hizmet yerlerine göndereceğiz. Bir kısmını da var olan eski araçlarımızla değiştireceğiz. Hem kışın karla mücadelede hem yazın da yol ve inşaat yatırımlarında bu araçlardan istifade edeceğiz. Baharda 9. araç filomuzu devreye sokacağız. Her geçen gün hem eskileri yenileyeceğiz hem de yeni araçlarla filomuzu takviye edeceğiz. Bu noktada bizi yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize, ilçe belediye başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz teşvik edildikçe, ihtiyaçlar gündeme getirildikçe bütün imkânları zorluyoruz. Bundan sonraki araç tanıtım programında, yaz aylarında hizmet verecek yeni araçlarla huzurlarınızda olacağız.”
“TÜRKİYE İSLAM’IN VE BARIŞIN BAYRAKTARIDIR”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye’nin İslam’ın ve barışın bayraktarı olduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Cenab-ı Hakk’a hamd ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bu vatanın her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Ardahan’dan Çanakkale’ye, Antalya’dan Zonguldak’a, doğudan batıya, güneyden kuzeye şehit kanıyla sulanarak vatan olan bu topraklarda onların vesilesiyle bugün yaşıyoruz. Hainler dün durmadığı gibi bugün de durmuyor. Şunu bilelim ki yarın da durmayacaklar. Bu milletin hangisinin kapısını çalsak mutlaka şehitlerinin olduğunu görürüz. Bu dün vardı, bugün de var, yarın da olacak. Hainler durmuyorlar. Biliyorlar ki bu aziz millet var olduğu müddetçe İslam’ın ve barışın bayraktarlığını yapacak. Zulme, sömürüye, baskıya fırsat vermeyecek. Bizim medeniyetimizde sömürü yoktur, bizim medeniyetimizde baskı yoktur, bizim medeniyetimizde, ‘Dinde zorlama yoktur’ anlayışı hâkimdir. Onlar, on binlerce kilometre uzaklardan geliyorlar. Masum Müslüman insanların üzerlerine bomba yağdırıyorlar. Bu medeniyetin bayraktarlığını yapan, öncülüğünü yapan bu aziz milleti de bölmek, parçalamak üzere bu milletin evlatlarını bu millete, bu devlete düşman ediyorlar. Bilsinler ki ne yaparlarsa yapsınlar, bu milletin arkasından dua eden güzel insanlar, masum insanlar var. Bu milleti bombalayarak, bu milleti bölmek isteyerek bir yere varamazlar. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bunun için buralardayız. Bu topraklara hizmet yapmanın bahtiyarlığını ve mutluluğunu yaşıyoruz.”
SEKMEN’DEN YATIRIM MÜJDESİ
Başkan Sekmen, konuşmasında özel sektörün önemine vurgu yaptı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabi istiyoruz ki bu araçların tamamı bu topraklarda imal edilsin. Allah’ın izniyle o günler de yakındır. Burada 43 aracı Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kervanına katıyoruz. Biz hizmeti her geçen gün büyütüyoruz. İşadamları buraya 200 milyon avroluk yatırım yapmaya geldi. Bu yatırımın tamamı başka bir vilayete yapılacaktı, biz yatırımın dörtte üçünü Erzurum’a kaydırdık. Burada 500 kişinin çalışacağı büyük bir yatırım başlayacak. Pazarı hazır, işi almışlar, yeri göstereceğiz ve inşaat başlayacak Allah’ın izniyle. Başka yatırımcılar da şehrimizde incelemelerde bulunuyorlar. Biz Erzurum’u geliştireceğiz. Şehrin gelişmesi sadece belediyeye, sadece hükümetin yatırımlarına bağlı olmamalı. Özel sektör girmeli. Bunları tabi ki özel sektör yapacak. Çünkü benim insanım iş bekliyor, aş bekliyor, evine ekmek götürmek için bekliyor. İnsanlarımızı artık İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e göndermeyeceğiz. İnsanlarımızı burada tutacağız, giden hemşerilerimizin de geri dönmesini Allah’ın izniyle sağlayacağız. Bu işlerde, hizmetlerde herkesin emeği var. Bir bütün içerisinde şehrimizi, ilçelerimizi, bütün yerleşim birimlerimizi hep beraber geliştireceğiz, güzelleştireceğiz. Allah’ın verdiği nimetleri hizmet olarak devreye sokacağız. Ben göreve başladığım zaman Aşkale’de bir manyezit fabrikası vardı. Kapalı mıydı? Kapalıydı. Fabrika açıldı mı? Açıldı. Şuanda hizmet veriyor mu? Veriyor. Yeterli mi? Değil… İmkânlarını artıracağız, orada 250 değil 750-800 kişi çalıştıracağız. Krom fabrikası vardı. Kapalı mıydı? Kapalıydı. Şuanda krom çıkıyor. Yeterli mi? Yeterli değil. Allah’ın izniyle bütün madenlerimizi çıkartıp insanlarımızın hizmetine sunacağız. Yatırımcılar, ‘Başkanım eleman bulabilecek misiniz? Bayanlar çalışır mı?’ diye soruyor. Genelde tekstil üreticileri soruyor. Biz bayanların çalışacağı uygun şartları oluşturursak niye çalışmasın. Gerekli şartları oluşturacağız, bayanlar bir arada çalışacaklar. Kızlarımız, gelinlerimiz uygun şartlarda çalışarak evlerine ekmek götürecek. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum. Allah onların yattığı yerleri nur yerleri yapsın. Annelerine, babalarına, eşlerine, çocuklarına sabırlar versin. Bilsinler ki, şehitlerimiz cennetin başköşesinde bu ülkenin bekçileri olarak vazifelerine devam ediyorlar. Biz biliyoruz ki onlar ölmemiştir, onlar diridirler. Bu ülkenin manevi bekçileridirler. Onun için bu ülkeyi bölemeyecekler. Bu ülkeyi yıkamayacaklar.” Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.