BÜYÜKŞEHİR, YENİ İŞ SEZONUNA HIZLI BAŞLADI

Havaların ısınmasıyla birlikte göz kırpmaya başlayan inşaat sezonu, Büyükşehir Belediyesi’ne hızlı bir başlangıç yaptırdı.

08 Nisan 2012 Pazar 12:44
BÜYÜKŞEHİR, YENİ İŞ SEZONUNA HIZLI BAŞLADI
Şehitler Mahallesi’nde yapılacak olan sosyal konutlara kaldığı yerden devam etmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Olimpiyat Parkı, Hurdacılar Sitesi ve Yağcılar Hali için de harekete geçti.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında hizmete sunulacak olan yatırımların yapım çalışmaları için düğmeye bastı. Çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanan Şehitler Mahallesi Sosyal Konut Projesi’ne kaldığı yerden devam etmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, yapım işlerinin kışın bile sürdürüldüğü Mahallebaşı’ndaki Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’na da hız kazandırdı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da inşaat sezonunun açılmasıyla birlikte yapım işlerine de hızlı bir giriş yaptıklarını bildirdi. 2012 yılında Erzurum’un yeni birçok yatırımla tanışacağını belirten Küçükler, “Yapımına geçtiğimiz yıl başladığımız yatırım inşaatlarımız vardı. Şehitler Mahallesi’nde sosyal konut üretimi için geçtiğimiz yıl ilk kazmayı vurmuştuk. Sezonun açılmasıyla birlikte buradaki çalışmalara başladık, ekiplerimiz şu anda Şehitler Mahallesi’nde hummalı bir çalışma temposu içerisine girdiler” dedi.
 
BAŞKAN KÜÇÜKLER, YENİ SEZON ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLER AKTARDI
Yapım çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanan Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali, Hurdacılar Sitesi, Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı ile Olimpiyat Parkı’nda da, yeni sezona ’merhaba’ denildiğini ifade eden Başkan Küçükler, “Mahallebaşı’ndaki Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşımızda yapım çalışmalarına kışın da devam ediliyordu. Binanın cephe giydirme çalışmalarında kış boyunca önemli bir mesafe kaydedildi. Hurdacılar Sitesi’nin temelini geçtiğimiz yıl atmıştık, sezonun açılmasıyla birlikte kısa bir süre içerisinde bu yatırımı da tamamlayıp Erzurum’un hizmetine sunacağız. Yine eski fuar alanının bulunduğu bölgeye hayata geçireceğimiz Olimpiyat Parkı’nda da, yapım işlerine geçtiğimiz yılın yaz ortasında başlamıştık. Çalışmalara şimdi kaldığımız yerden yeniden başlıyor ve süratli bir biçimde tamamlamanın planlarını yapıyoruz” diye konuştu.
Şehirlerarası Otobüs Terminali, Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı ve Hurdacılar Sitesi’nin, bu yıl içerisinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi’nin de, yine 2012 yılında açılışı yapılacak olan yatırımlardan olacağını dile getirdi.
 
ERZURUM’DA ÖNEMLİ BÜTÜN YATIRIMLARDA BÜYÜKŞEHİR İMZASI OLACAK
Başkan Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nce Erzurum’a yapılacak yatırımların bunlarla sınırlı olmayacağına dikkati çekerek, “Yapımına devam edeceğimiz işlerin dışında, yapımına bu yıl başlayacağımız yatırımlarımız da var. Erzurum Et Entegre Tesisleri, Doğu Anadolu Kongre Fuar ve Kültür Merkezi, Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi, 2012 yılı inşaat sezonuyla birlikte inşallah startını vereceğimiz yatırımlar arasında bulunuyor. Aziziye Katlı Otoparkı, Erzurum Kalesi etrafında yürüteceğimiz Kültür Yolu Projesi, KAyakyolu Spor Kompleksi, yeni yol ağları, çeşitli geçit projeleri, kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz bölgelerde kamulaştırma ve yeni yapılaşma çalışmalarıyla çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanı projelerimiz de, yine bu yıl içerisinde Erzurum’u tanıştıracağımız yatırımlar olacak. Ayrıca göre İkiz Kuleler adını verdiğimiz projemiz için ilk kazmayı da, yine bu yıl içerisinde vuracağız. Kısacası Erzurum’u yerel yönetimler marifetiyle yapılacak onlarca yatırım ve hizmete kavuşturuyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Erzurum’da gelmiş geçmiş en önemli yatırımların altında Büyükşehir Belediyesi’nin imzası bulunacak” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 08.04.2012 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.