BÜYÜKŞEHİR, T1 OTOMOBİLİNİN MÜHENDİSLERİYLE BULUŞTU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından üretilen T-1 otomobilinin mühendisleriyle bir araya geldi.

20 Eylül 2014 Cumartesi 16:33
BÜYÜKŞEHİR, T1 OTOMOBİLİNİN MÜHENDİSLERİYLE BULUŞTU
Büyükşehir Belediyesi tarafından Tebrizkapı Çarşısı'nda verilen akşam yemeğine, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Başkan Başdanışmanı Turgut Turhan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Erkan Atmaca ile İstanbul Üniversitesi öğrencileri katıldı. Meclis Başkan Vekili Polat, burada yaptığı konuşmada, bilimin önemine vurgu yaptı. Polat, "Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen'in kent yönetim anlayışında bilimin ayrı bir yeri vardır. Özellikle şehrimizde bulunan Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitelerindeki bilim adamlarının yaptığı projeleri yakından takip ediyoruz. Akademisyenlerle birlikte yakın diyalog içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığımız arasında Bilim Müze Doğa Tarih ve Eğitim Park Projesi ile ilgili işbirliği protokolü imzaladık. Bu protokol; bilime ne denli bir önem verdiğimizin bir göstergesidir" dedi. Başdanışman Turhan da, elektrikle çalışan T1 otomobilini üreten İstanbul Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerini kutladı. Turhan, "Bilim, gözlem ve deneylerle elde edilen düzenli bilgi birikimidir. Gerek bireysel gerek toplumsal sorunlara akılcı ve mantıksal çözümler getirebilmenin yolu, bilimsel düşünme ve bilimsel uygulamalardan geçer. Bilimin en başta gelen amacı insan yaşamını kolaylaştırmak, Dünya’yı insanca yaşanabilir bir duruma getirmektir" diye konuştu. Samimi bir atmosferde geçen buluşmada Türkiye'deki bilimsel gelişmeler de konuşuldu. 

Editör

Son Güncelleme: 20.09.2014 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.