BÜYÜKŞEHİR, ŞEHRİN TİCARİ VİZYONUNA RENK KATIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli iş kollarına yönelik olarak Erzurum’a kazandırdığı site yatırımları, şehrin ticari vizyonuna adeta renk kattı.

10 Kasım 2011 Perşembe 17:08
BÜYÜKŞEHİR, ŞEHRİN TİCARİ VİZYONUNA RENK KATIYOR
Erzurum’da site kültürünü yerleştirmek için Galericiler Sitesi ile işe koyulan Büyükşehir Belediyesi, Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi’ni de tamamladı. Hurdacılar Sitesi’nin yapım çalışmalarının son sürat devam ettiği Erzurum’da, süt ve süt ürünleri imalatçıları ile satıcıları ise, Yağcılar Hali’nde faaliyet gösterecek. Erzurum’daki sanayi esnafı için sanayiciler sitesi, seyyar satıcılar için de, şehrin muhtelif noktalarında kapalı semt pazarlarını hayata geçirecek olan Büyükşehir Belediyesi, dağınık halde ticari faaliyet gösteren mahrukatçı esnafını ise, Mahrukatçılar Sitesi’nde toplayacak.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin ticaret vizyonuna çağdaş bir yapı kazandırmak amacıyla site yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Çeşitli meslek kollarında faaliyet gösteren esnafı tek bir çatı altında toplayarak, modern şehrin gereklerini yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Küçükler, Galericiler Sitesi ile başlattıkları hamlenin, hız kesmeden devam ettiğini belirtti.
Erzurum’da dağınık halde faaliyet gösteren nakliyeciler için Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi’ni hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Küçükler, “Nakliyeciler Sitemizin yapımını tamamladık, kısa bir süre sonra da hizmete sokacağız. Bu sitemizin hemen yanı başında Hurdacılar Sitesi’ni inşa ediyoruz. Yani hem nakliyeci, hem de hurdacı esnafımız, birbiriyle yan yana olan iki ayrı kompleks içerisinde ticari faaliyetini sürdürecek” diye konuştu.

KÜÇÜKLER: MODERN ŞEHRİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ
Erzurum’da yapımı devam eden bir diğer site yatırımın Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, önümüzdeki yıl hizmete girecek olan modern çarşıda, süt ve süt ürünleri imalatçıları ile satıcılarının faaliyet göstereceğini hatırlattı. Başkan Küçükler, “Çeşitli meslek kollarına yönelik olarak yapacağımız yatırımlara Sanayiciler Sitesi ile Mahrukatçılar Sitesi’ni de ekleyeceğiz. Bu siteler sayesinde her iki iş kolunda ticaret yapan değerli esnafımız oldukça lüks ve bir o kadar da konforlu komplekslere kavuşmuş olacak. Yine kent merkezinde modern semt pazarlarına duyulan ihtiyaç doğrultusunda birisi Saray Bosna, diğeri de Şükrüpaşa’da olmak üzere iki ayrı semt pazarı projesini hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Erzurum’un artık dünyanın gözü önündeki bir şehir haline geldiğini ve çıta yükselttiğini vurgulayan Başkan Küçükler, “Erzurum Anadolu’nun sıradan bir şehri değil. Şehrimiz artık çıtasını yükseltti; çağdaş ve modern bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, biz de modern şehirciliğin gereklerini yerine getiriyoruz.” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.