Büyükşehir belediyesi kışın sahipsiz atlara bakıyor

Erzurum'da yaz aylarında sahipleri tarafından yük taşıma işlerinde kullanılan atlar, kışın Büyükşehir Belediyesi'nin koruması altına alınıyor.

admin
admin
18 Şubat 2018 Pazar 10:42
Büyükşehir belediyesi kışın sahipsiz atlara bakıyor

Kış aylarında hava şartlarının sert geçtiği kentte, masrafları çok olduğu erekçesiyle terk edilen atların bakımları Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Veteriner Hekim Bilal Çoruh, terk edilen atlara hayvan barınağında bakıldığını söyledi.

Çoruh, kış aylarında bakıma alınan atların sayısının arttığını belirterek, "Bir çok at kış aylarında sokağa terk ediliyor. Yani 'kullan-at' muamelesi görüyor. Bu durumdaki atlara kışın bakıp yaz aylarında ise yine sahiplerine veriyoruz. 8 yıl içinde 500 at sahiplendirildi." dedi.

Kış aylarında başıboş dolaşan atların ihbar üzerine yetkililer tarafından hayvan barınağına teslim edildiğini ifade eden Çoruh, atların talep doğrultusunda ücret alınmadan sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Çoruh, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız araştırmalarda at sahiplerinin kış aylarında bu atlara masraf etmemek amacıyla terk ediliyor. Geçen hafta da aynı durumda olan bir atımızı sahiplendirdik. Bazen 50-60 at geliyor. Yani yaz aylarında her türlü yük taşıma işinde kullanılan atlar kış geldi mi sokağa bırakılıyor."

Editör

Son Güncelleme: 18.02.2018 10:44
Anahtar Kelimeler:
ErzurumSahipsiz At
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.