Büyükşehir Belediyesi! Kes artık şunu!

Büyükşehir Belediyesi! Kes artık şunu!

admin
admin
27 Ocak 2021 Çarşamba 07:27
Büyükşehir Belediyesi!  Kes artık şunu!

Vedat REFAYELİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu ve Ortadoğu’nun en büyük hayvan pazarının kendilerine aittir diye öteden beri övünür durur.

Şehir merkezine biraz uzakta olmasına rağmen özellikle geçtiğimiz Kurban Bayramı arifesinde büyük bir yoğunluğa sahne olan, ilk defa görenlerin de öve öve bitiremediği hayvan pazarı, gerçekten de modernliği ile güzel bir hizmet olarak hafızalara kazınmıştı.

Mehmet Ağır gibi polis-zabıtadan devşirme, yöneticilik konusunda tecrübeli birinin de burada görevlendirilmesi artı bir değer kattı o hayvan pazarına.

Ben de bir-iki yazımda, gerek modernliği ve gerekse yeni ahır ilaveleri, çevre düzenlemeleri ile o güzelliğe methiyeler dizmiştim.

Ağır’ın da doğru tercih olarak belirttiydim.

***

Ama görüyorum ve son zamanlarda duyuyorum ki, sadece hayvan satışının olduğu bu yerde kesimin olmaması büyük bir eksiklik.

Belki mevcut kesim yapan mezbahane yöneticileri rahatsız olacak ama böylesi bir tesiste kesimin de olması çok daha güzel ve de anlamlı olur.

Tam kapasiteli bir tesis haline ancak o halde ulaşır.

Görüştüğüm bir çok kasap, Büyükşehir Belediyesi hayvan pazarını kesim de yapmasını istediklerini söylediler ki haksız da sayılmayacaklarını ifade etmek isterim.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.