BÜYÜKLER İÇİN ÇİLE, ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE

Erzurum’da aralıklı şekilde etkisini sürdüren kar yağışı kenar semtlerde oturan vatandaşlar için çileye dönüşürken, çocuklar ise karda oynamanın tadını çıkardı.

23 Aralık 2012 Pazar 16:52
BÜYÜKLER İÇİN ÇİLE, ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 230 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 99, Ağrı'da 91, Kars'ta 28 ve Iğdır'da 12 olmak üzere toplam 230 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Erzurum İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 7 derece ile Kars'ta yaşandı. Ardahan'da en düşük hava sıcaklığı eksi 6, Erzurum'da eksi 4, Ağrı'da eksi 1, Iğdır'da 1, Erzincan'da 2 derece oldu. Kar yağışının aralıklı etkili olduğu Erzurum’da toprak damlı evlerde yaşayan vatandaşlar karla mücadele çalışmasına koyuldu. Toprak damlı evlerin su çekmemesi için vatandaşlar, bacaları kardan arındırdılar. Büyükler için çile olan kar yağışı, çocuklar için ise eğlence kaynağı oldu. Erzurum’un Palandöken ilçesi Maksutefendi Mahallesi’nde hafta sonunu da fırsat bilen çocuklar, kar üzerinde misket oynamanın ve kızakla kaymanın keyfini yaşadılar.

Editör

Son Güncelleme: 23.12.2012 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.