Büyük Zafer'in 98'inci yıldönümü kutlu olsun

Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.

admin
admin
30 Ağustos 2020 Pazar 14:26
Büyük Zafer'in 98'inci yıldönümü kutlu olsun

Erzurum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Erzurum'daki kutlamalar kapsamında Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki Atatürk anıtına Vali Okay Memiş, 9. Kolordu Komutan Vekili Hava Savunma Albay Erbil Işın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, yaptığı konuşmada, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz'un, Türk ulusunun varlığını cihana kabul ettirdiğini, Türk devletinin bağımsızlığını kazandırdığını ve sonsuza kadar hür ve egemen yaşayacak ileri Türkiye'yi oluşturduğunu söyledi.

15-20 günde 20 bin kişilik üstün düşman ordusunun yok edildiğini anlatan Mesci, şunları kaydetti:

"Türk milleti ordu ve asker bir millettir. Her evde bir şehit ya da gazi vardır. İşte bu mübarek insanlar Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde, Kore'de, Kıbrıs'ta ve 15 Temmuz'da şan ve şerefle nice gazilik destanları yazdırdılar. Türk ulusu daima güçlüdür ve kudretlidir. 30 Ağustos Zaferi'yle devletsiz, istikrarsız yaşayamayacağını bütün cihana tescil ettirmiş yüce bir ulustur."

Törende, Silahlı Kuvvetleri adına Tank Binbaşı Nevzat Durmaz da konuşma yaptı.

Törene, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Naim Karataş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, kurum müdürleri, askeri erkan ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.