BÜYÜK ÖNDER, SOĞUK HAVADA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 73. yıldönümünde Erzurum'da düzenlenen törenlerle anıldı.

10 Kasım 2011 Perşembe 10:43
BÜYÜK ÖNDER, SOĞUK HAVADA ANILDI
Anma etkinliklerinin ilk bölümü Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtı önünde yapıldı. Anıta çelenk bırakılmasının ardından saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirildiği, sirenlerin çalındığı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Havuzbaşı'ndaki törene Vali Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda askeri erkan katıldı.
Atatürk anıtı önündeki törenin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen törene geçildi.

SOĞUK HAVA HAVUZU DONDURDU
Öte yandan, dondurucu soğuk Erzurum'da etkili olmaya başladı. Gece sıfırın altında 12 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı Havuzbaşı'nda bulunan süs havuzunun yüzeyinin buz tutmasına neden oldu. Soğuk hava nedeniyle üşüyen öğrenciler ve diğer katılımcılar, ellerini ovuşturarak yüzlerini atkı ve berelerle kapatarak ısınmaya çalıştı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.