Büyük Önder Atatürk'ü saygı ve minnetle andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yılında Erzurum'da düzenlenen törenlerle anıldı.

admin
admin
10 Kasım 2020 Salı 23:17
Büyük Önder Atatürk'ü saygı ve minnetle andık

Erzurum'da Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki törende Valilik, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyesi adına Atatürk Anıtı'na çenek sunuldu.

Saatlerin 09.05'i göstermesiyle sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sirenlerin çalmasının ardından vatandaşların yanı sıra sürücüler de araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu.

Buradaki programın ardından Cumhurbaşkanlığı himayesinde Atatürk Evi ve Müzesi'nde düzenlenen "Anılarla Atatürk Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Vali Okay Memiş, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 15 ilde fotoğraf sergilerinin düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sergide Atatürk'ün ölüm yıl dönümü anısına 15 ilde onun yaşamından kesitler yer alıyor. Bu sergiyi tüm vatandaşlarımıza pandemiye uygun şekilde açtık. Erzurum çok önemli bir il. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Erzurum Kongresinde 58 gün ev sahipliği yapmış. Erzurum'a Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı bir kent diyoruz. Bu ilde görev yaptığımız için kendimizi çok şanslı, onurlu ve gururlu hissediyoruz."

Programlara, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve vatandaşlar katıldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Erzurum10 KasımAtatürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.