BÜYÜK AF BÜYÜK KAMPANYA

ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, elektrik borcu olan aboneleri için iki ay süreli büyük af için düğmeye bastı. Aras EDAŞ Genel Müdürü Abdulkadir Köker, borçları biriktiğinden dolayı ödeme zorluğu çeken abonelerini büyük ölçüde rahatlatacaklarını ve bu tarihi fırsat ile kaçak elektrik kullanımının da önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

17 Haziran 2014 Salı 11:21
BÜYÜK AF BÜYÜK KAMPANYA
Aras EDAŞ Genel Müdürü Abdulkadir Köker’in yaptığı açıklamada başlatılan af kampanyasının, 28 Haziran 2013 tarihinden önceki borçları kapsadığı belirtildi. Düzenlemeye göre Aras EDAŞ hizmet sınırları dâhilindeki Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerindeki abonelerinin, 1 Haziran 2014-31 Temmuz 2014 tarihleri arasında ARAS EDAŞ tahsilat merkezlerine başvurması durumunda 28 Haziran 2013 tarihinden öncesine ait olan elektrik borçları silinecek.
Doğu Anadolu Bölgesi sınırları içinde bulunan 7 ilin elektrik dağıtımını yapan Aras EDAŞ, başlattığı yeni proje ile biriken faizlerden dolayı borçlarını ödemekte zorlanan aboneler için yeni ödeme imkânları sağlıyor. Bu kampanya ile hem birikmiş borcu olan abonelerin borçlarının ödenmesi sağlanmaya çalışılırken, elektrik borçlarından dolayı oluşan kaçak elektrik kullanımının da önüne geçilmesi planlanıyor.
 
KAÇAK KULLANIMIN AZALTILMASI DA HEDEFLENİYOR
 
Bu uygulamalarının her iki taraf için de bir fırsat olduğunu ve borcu olan herkesin bu ödeme kolaylığından yararlanması gerektiğini ifade eden Genel Müdür Köker, “Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinde elektrik dağıtımı yapan, kamu hizmeti veren bir firmayız. Öncelikli hedefimiz kaçak elektrik kullanımını azaltarak kısa süre içerisinde yok etmek. Bu kampanya sadece kaçak elektrik kullanımını azaltmaya yönelik değil. Birikmiş borçlarından dolayı zor durumda kalan vatandaşlarımızın borç yükünü hafifletmekte uygulamamızın kapsamında. Bu kampanya süresinde, toplam tutarı 136 milyon TL’yi aşan faizlerin silinmesi, abonelerimize verdiğimiz değerin astronomik rakamlarla ölçülemeyeceğini ve kaçak elektrik kullanımını yok etmeye kararlı olan tutumumuzun ne derecede sağlam olduğunu gösterir niteliktedir. Yapmış olduğumuz faiz affı, abonelerimizi rahatlatacağı gibi birikmiş faizlerden dolayı kaçak elektrik kullanan abonelerimizi de bize bağlayacağını umuyoruz. Elektrik borçlarını, faizleri biriktiği için ödeyemeyen abonelerin, 1 Haziran 2014 tarihinden 31Temmuz 2014’e kadar Aras EDAŞ fatura merkezlerine gitmesi yeterli olacak” diye konuştu.
 
YALNIZCA ANAPARA TAHSİL EDİLECEK
 
Aras EDAŞ Genel Müdürü Abdulkadir Köker, af kolaylığının 28 Haziran 2013 tarihinden önce oluşmuş tüm elektrik borçlarını kapsayacağını ve sadece anaparanın tahsilatının yapılacağını belirtti. Köker, “Abonenin 28 Haziran 2013 tarihinden sonrasına ait hiçbir borcu yoksa abonenin şahsen müracaatı ve defaten ödeme yapması halinde 28-06-2013 tarihinden önceki borçlarından sadece asıl alacak (anapara ) tahsil edilerek gecikme zammı alınmayacaktır. Bununla birlikte söz konusu tarihten öncesi ve sonrasına ait borcu varsa müracaat anında tamamının ödenmesi halinde, 28-06-2013 tarihinden önceki borçlarından asıl alacak tahsil edilerek gecikme zammı alınmayacaktır” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 17.06.2014 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.