Buradan bakınca çok güzel görünüyorsunuz!

Buradan bakınca çok güzel görünüyorsunuz!

admin
admin
30 Aralık 2021 Perşembe 00:22
Buradan bakınca çok güzel görünüyorsunuz!

Vedat REFAYELİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ömer Çomaklı’nın bir süredir üzerinde durdukları tasarım ve dönüşüm adı altındaki yeni nesil Üniversite projesine odaklandığını gözlemlemekteyiz.

İlk başlarda özellikle akademik kadroda huzursuzluğa ve çatlak seslerin çıkmasına yol açtığını da yakından bildiğim bu proje ile yatıp kalkan Çomaklı’nın keyfinin özellikle YÖK tarafından Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi kapsamına alınmasıyla doruğa çıktığını da gözlemlemekteyim.

Üniversitede artık bildiğimiz tüm ezberlerin bozulmasına yolaçan projenin nihai amacına ulaşması için zamana ihtiyaç duyulduğu da bir gerçek.

O açıdan büyük bir titizlikle yürütülen projenin sağlıklı yürümesi için de bir takım hamleler şarttı.

Sivil toplum örgütleriyle birebir görüşmelerin de dışında rektör hoca bir farklılık daha yaptı ve eski yöneticiler ile biraraya geldi.

***

Geçen hafta içinde PUSULA Gazetesi’nde de yer verilen haberde eski idarecileri rektör hocayla birarada görmek beni mutlu etti.

Genelde eskiler eskide kalmıştır, yenilere bakalım anlayışının hüküm sürdüğü şehri mübarekemde bu buluşmayı ben çok önemsedim.

Eski dekan veya daire başkanlarının buluşmasını gösteren fotoğraf, sadece duygulandırmakla kalmadı, doğrusu heyecanlandırdı da.

‘’Birlikte güzeliz’’ tadındaki bu buluşmanın fotoğrafı ile Çomaklı’nın doğru yolda da olduğunu anlamakla birlikte, vefanın sadece İstanbul’da bir semt adı olmadığını görmemiz açısından tarihe de geçecek bir birliktelik olduğunu anlamamıza da sebep oldu..

Kendisini dışlanmış hissetmeyen, küsmek yerine o davete katılan tüm eski yöneticiler ayrıca alkışa layıktır, o alkış da kesinlikle ayakta olmalıdır diye düşünüyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.